Дітям – лише найкраще!

Людство зобов’язане дати дитині найкраще – Декларація ООН про права дитини.

Всесвітній день дитини – свято, яке виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

Спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка визнає для себе доцільним відзначати цей день.

Так, у пострадянських країнах і в багатьох суверенних державах, виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається щорічно 1 червня. Пізніше, 20 листопада 1959 року прийняли «Декларацію прав дитини». І у 1989 році, також 20 листопада всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини» та питання з єдиної для всіх датою святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах всесвітньої організації об’єднаних націй фігурує саме ця дата.

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі.

Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН. 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори