HandsOffUkraineUnions: підтримка від Європейського комітету профспілок освіти

Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти Сьюзан Флокен висловлює солідарність з профспілками в Україні, які знаходяться під тиском від руйнівних пропозицій уряду щодо реформи трудового законодавства.

«Люди праці в Україні зіштовхнулися з кризою. Уряд України намагається проштовхнути низку агресивних реформ щодо трудового законодавства країни. Ці реформи можуть змусити багатьох людей погоджуватися на нестабільну роботу та підривають права працівників. Вони впроваджувалися без жодних консультацій з профспілками.

У сфері державної освіти зайнята найбільша частина працівників громадського сектору в Україні, тому ці законопроекти можуть мати величезний вплив на людей, яких ми представляємо.

Країни Європи стикаються з нестачею вчителів, і такі атаки на їхні умови праці лише ускладнюють можливість гарантувати рівний доступ до якісної освіти для всіх.

Європейський комітет профспілок освіти висловлює підтримку та солідарність усім, хто бореться та протистоїть цим атакам в Україні. Особливо ми вболіваємо за вчителів та інших представників освіти, що входять до двох наших членських організацій: Профспілки працівників освіти та науки України та Вільної профспілки освіти та науки України. Колеги всієї Європи підтримують вас сьогодні та кожного дня.

Ми закликаємо Уряд України відкликати ці законопроекти і перенести будь-які офіційні слухання в Парламенті. Будь-які законодавчі зміни повинні підлягати обговоренню на консультаціях із профспілками.

Український уряд повинен дотримуватися міжнародних трудових норм, а також європейських соціальних принципів.

Дійсно, Угода про асоціацію між ЄС та Україною зобов’язує Україну розширити потенціал соціальних партнерів та сприяти соціальному діалогу. Повага до загальних цінностей повинна бути в основі відносин ЄС з Україною».





Із солідарністю!
Сьюзан Флокен
Європейський директор ЄКПО

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
2708,2681

Схожі публікації


Догори