Створено підручник з дистанційного навчання для вчителів

Для вчителів створили посібник з організації дистанційного навчання в школі. Посібник містить огляд основних інструментів для організації дистанційного навчання, рекомендації щодо того, як скласти розклад, налаштувати режим роботи вчителя/вчительки та зворотній зв'язок з учнями, а також про особливості оцінювання та контролю під час карантину.

Автори посібника зазначають, що вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів та батьків.

«Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто. Але Україна не виняток — жодна держава, жодна освітня система у світі не була готова до цього», – наголошують автори.

Дистанційна форма навчання передбачає доступ до інтернету, технічне забезпечення (комп'ютер, планшет, смартфон тощо) в усіх учасників освітнього процесу, а також те, що вчителі володіють технологіями дистанційного навчання.

Методичні рекомендації складаються з двох частин.

У першій вчителі можуть ознайомитись із загальними принципами впорядкування дистанційної освіти, довідкову інформацію про інструменти та платформи, на яких можна навчати учнів дистанційно.

Друга частина присвячена конкретним методикам дистанційного навчання для початкової, основної та старшої школи.


За матеріалами – Педагогічна преса 

Схожі публікації


Догори