Тиждень освіти для дорослих

11 вересня стартує щорічний Тиждень освіти для дорослих. Проходить він більш ніж у 50 країнах світу під егідою ЮНЕСКО і його мета – підкреслити важливість навчання впродовж усього життя.

Європейський Союз розглядає освіту впродовж життя як важливий елемент соціальної моделі сучасного суспільства та загальновизнану необхідність.

Міжнародною комісією ЮНЕСКО з освіти були сформульовані основні постулатами, що віддзеркалюють сутність необхідних для виживання процесів у сучасному суспільстві: навчитися пізнавати, навчитися робити, навчитися жити разом.

У розвинених країнах світу, за даними Інституту ЮНЕСКО, різноманітною освітньою та просвітницькою діяльністю вже охоплено до 40-50% дорослого населення, що набагато перевищує кількість дітей і підлітків, які навчаються.

Однак, ступінь включення в освітнє середовище переважної більшості суспільства все ще залишається незадовільною. Так, на сьогодні у світі нараховується приблизно 771 млн. неграмотних дорослих людей. А за даними соціологів навіть у країнах, що задекларували право на 10-річну освіту, понад чверті населення все ще відчуває труднощі під час читання, письма, рахунку.

Тож саме Тиждень освіти дорослих – акція, що спрямована на популяризацію ідеї неформальної освіти серед дорослого населення.

Тиждень освітнього зростання в Україні спрямований на розширення пізнавальних процесів в суспільстві, особисте вдосконалення освіти і культури дорослих людей. Ця міжнародна ініціатива є чудовою нагодою присвятити час своєму професійному та особистісному саморозвитку, адже досконалість не має меж!

Тож прагніть до вдосконалення своїх знань і умінь, опановуйте щось нове, будьте конкурентоспроможними і сучасними! Навчайтеся і рухайтеся вперед!

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори