Старт навчального року в Україні: чи всі опинилися в рівних умовах

1 вересня 2020 року в Україні стартував навчальний рік, проте формати навчання у школах та закладах вищої освіти відрізняються залежно від того, до якої зони потрапляє то чи інший навчальний заклад. Протидія поширенню коронавірусу потребує унікального підходу до організації навчання у різних областях, але важливо при цьому забезпечити рівний доступ до знань для всіх здобувачів освіти.

Ці аспекти функціонування освіти стали основою експертного обговорення на тему «Старт навчального року в Україні: чи всі опинилися в рівних умовах?», що відбувся сьогодні, 1 жовтня 2020 року, у прес-центрі Українського кризового медіа-центру.

Спікерами заходу виступили – Любов Гарбаренко, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України, Іван Назаров, заступник голови Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти, Олена Парфьонова та Роман Бондаренко від ГО «Батьки SOS».

Учасники заходу обговорили питання дистанційного навчання і чи можна вважати його повноцінним сьогодні з огляду на досвід організації навчального процесу в умовах карантину протягом року.  

 

Експерти також дискутували наскільки реально вирівняти доступ до якісної освіти в усій Україні, використовуючи різні формати навчання, і яким чином організація навчання в школах та вишах відрізняється залежно від потрапляння у різні зони, визначені епідеміологічною ситуацією.  


 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори