Перше робоче місце для молоді – важливий старт у професійній кар’єрі

13 травня 2021 року відбувся «Ярмарок вакансій ЧНУ 2021 online», організований Університетським центром кар’єри при Профспілковій організації Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Дев’ятий Ярмарок вакансій цьогоріч вже вдруге відбувся в онлайн режимі. У четвер о 15:00 на платформі Google meet роботодавці провідних компаній Чернівців та України зустрілися зі студентами ЧНУ.

Відкрили «Ярмарок вакансій 2021 online»: в.о. ректора університету Тамара Марусик, проректор з науки Андрій Саміла, голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський.

З вітальним словом до студентів звернулася заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк, яка насамперед подякувала профкому університету за інформування молоді про можливості, які є на сьогоднішній день і за проведення заходів, що у сприяють у працевлаштуванні студентів. Адже перше робоче місце для молодих людей –  це важливий старт у подальшій професійній кар’єрі.

Ольга Чабанюк наголосила, що профспілка постійно турбується про захист прав та гарантій освітян та молоді на найвищому рівні. Так, на останніх парламентських слуханнях було підкреслено важливість отримання першого робочого місця у своїй країні та пільги для роботодавців, які беруть на роботу молодь без досвіду.

Також учасників заходу було поінформовано, що днями ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розглянув проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» і надав свої пропозиції до нього. Зокрема, було підкреслено важливість гарантування з боку держави робочого місця для молоді та молоді з інвалідністю.

Насамкінець заступниця голови Профспілки побажала студентам успіхів у пошуках омріяного місця праці, а роботодавцям – отримати висококваліфікованих фахівців, яких навчає Чернівецький університет імені Юрія Федьковича.

За допомогою платформи Google Meet до Ярмарку приєдналося понад 100 осіб, також студенти мали змогу слідкувати за презентаціями компаній через трансляцію на сторінці профспілкової організації студентів ЧНУ у Facebook. Загалом захід тривав понад 2 години.

Студенти мали нагоду ознайомитися з такими компаніями як: Укрпошта, Nestlé Business Services Lviv, Фабрика з виготовлення весільних суконь «White story», «Нова Пошта», рекрутингова агенція Joffer, West Group Service, «Епіцентр», JoyMarket; МТА та іншими.

Під час заходу у майбутніх працівників була нагода дізнатися у роботодавців області про актуальні вакансії, заробітну плату, умови роботи тощо.

Після виступу роботодавців, у рамках Ярмарку було проведено вебінар на тему «Сучасні джерела пошуку роботи» від начальника відділу активної підтримки безробітних Чернівецької міської філії Чернівецького обласного центру зайнятості – Тетяни Маслової-Брукер.

Профспілкова організація студентів університету дбає про своїх студентів і бажає отримати достойне перше робоче місце!

 

Довідково

Сім років поспіль (2013-2019 роки) захід відбувався у центральному корпусі Чернівецького національного університету: роботодавців та студентів зустрічала ошатна Мармурова зала, проте через карантин вже другий рік це дійство у такому форматі влаштувати не вдалося.

Університетський центр кар’єри та Профспілкова організація студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вже понад 10 років допомагає студентам у пошуку роботи. Це і тренінги, вебінари, і формування бази вакантних посад у результаті активної співпраці із роботодавцями. 


 
 
Відділ роботи з молоддю ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори