Нові формати роботи з молоддю

15-18 червня 2021 року в м. Святогірськ за участі заступниці Голови Профспілки Ольги Чабанюк відбувся Форум молодіжного крила Донецької, Луганської, Сумської обласних організацій Профспілки працівників освіти і науки України.

Ініціаторами та натхненниками заходу виступили безпосередньо голови обласних організація Профспілки – Тетяна Заморська (Донецька обласна організація Профспілки), Сергій Севрюк (Луганська обласна організація Профспілки), Сергій Осадчий (Сумська обласна організація Профспілки).

Насичена програма заходу передбачала різні форми і методи роботи, обговорення поточних справ та проблем профспілкових організацій, обмін досвідом та презентації напрацювань команд, а також декілька тренінгових сесій.

«Сучасному поколінню – нові перспективи» – така тематика виступу Ольги Чабанюк заступниці голови Профспілка працівників освіти і науки України, у якому вона акцентувала на діяльності організації, що направлена на захист та відстоювання Конституційних прав, як студентської, так і робітничої молоді, озвучила ідеї та напрацювання щодо активізації молодіжної роботи та мотивації членства в організаціях.

Далі учасники в форматі круглого столу обговорили практику організації роботи з молодими працівниками галузі – членами Профспілки в трьох областях.

Навчальну частину Форуму провів Віталій Копиш – тренер Підприємства «НМЦ» профспілок (м. Чернігів), голова ГО Інститут громадянської освіти та праці – ICEL.

Спочатку молоді люди розглядали питання модернізації роботи профспілки через призму теорії життєвого циклу організації та деякі підходи до мотивації профспілкового членства. Далі ж потренували навички аналізу структури колективу.

Друга велика тема навчання стосувалася розвитку горизонтальних комунікацій у профспілці.  Разом з тренером спілчани шукали відповідь на питання: «Що ж робить групу людей справжньою командою?», використовуючи при цьому презентації, дискусії, творчі завдання, дидактичні ігри тощо.

Насамкінець роботи заходу було підписано меморандум про співпрацю між Донецькою, Луганською та Сумською обласними організаціями Профспілки у справі захисту прав освітян та молоді. Профспілкові організації домовилися проводити спільні заходи з метою налагодження соціального діалогу та підтримки створення сприятливого клімату для діяльності Профспілки та окремих трудових колективів з метою захисту прав працівників галузі на обласних рівнях.

Сторони проводитимуть спільні заходи з розповсюдження та вдосконалення свого досвіду зі збереження та збільшення профспілкового членства та залучення до лав Профспілки молоді.


 
Відділ роботи з молоддю ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори