Презентовано новий посібник «Онлайк» для формування безпечної поведінки дітей в Інтернеті

«Онлайк» – новий навчально-методичний посібник щодо освіти з безпеки в Інтернеті для професійних спільнот. Це вже друге оновлене видання навчально-методичного посібника «Керівництво із соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті». 

Посібник містить теоретичний матеріал про безпечну поведінку в Інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в Інтернеті. Посібник адресовано широкому колу освітянської, бібліотечної спільнот та працівників і працівниць молодіжної та соціальної сфер

Перше видання схвалила для використання в закладах освіти комісія з інформатизації закладів освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України. 

«Онлайк» та ставить перед собою амбітну мету – допомогти професійним спільнотам в Україні відшукати натхнення та ідеї, посилити ефективність заходів для розвитку компетентностей безпечної поведінки дітей і молоді в Інтернеті, сприяти реалізації й захисту прав дитини та прав людини в сучасному цифровому світі.

У посібнику містяться детально розроблені вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами.

Посібник також містить теоретичний матеріал про безпечну поведінку в інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в Інтернеті:

  • «Повага до прав людини онлайн»;
  • «Участь онлайн»;
  • «Збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями»;
  • «Звернення по допомогу та захист».

Використовувати вправи можна окремо чи адаптувати їх відповідно до потреб цільової аудиторії – дітей, молоді, батьків та/чи осіб, що їх замінюють, освітянської й бібліотечної спільнот, працівників і працівниць молодіжної, соціальної, правоохоронної сфер. 


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори