50 днів героїчної оброни нашої України!

Ось уже 50 днів за наказом кремля йде війна на території нашої української землі. 50 днів українці для всього світу є прикладом свободи, мужності, незламності духу та щирої любові до своєї країни!

Такої єдності світ не бачив дотепер і усі цивілізовані країни захоплюються стійкістю нашої держави, мужністю наших воїнів та єднанням народу у боротьбі за свою волю, незалежність та цінності.

За ці дні ми змінили сльози на міць і тримаємо оборону на усіх фронтах – військовому, економічному, інформаційному, гуманітарному, діяльнісному, господарському… Військові, добровольці, ветерани, волонтери, рятувальники, лікарі, освітяни, журналісти, комунальники, усі мирні українці зупиняють ворога на шляхах і підступах, розвінчують пропаганду, тримають стрій і щодня наближають нашу перемогу!

На другому місяці війни українці демонструють хороший рівень життєстійкості та згуртованості. За цей час суттєво зросло почуття гордості за власну країну – понад 80% українців відчувають гордість за свою країну і 98% самоідентифікують себе як громадяни України (нещодавнє дослідження соціологічної групи «Рейтинг»).

Довіра та вдячність нашого народу до Збройних Сил України, територіальної оборони – безпрецедентні. Українці допомагають військовим усіма силами, демонструючи світу, що ми єдині.

Попри військову агресію і надскладні умови праці профспілкових працівників Профспілка працівників освіти і науки України не покидає своїх спілчан сам на сам із проблемами. Профспілка в умовах режиму воєнного стану згуртувалася і продовжує свою основну діяльність поєднуючи із гуманітарною та волонтерською справами.

На сьогодні стало більше соціально-економічної, правової, інформаційної роботи, адже побільшало запитів на допомогу та консультування освітян на усіх доступних майданчиках. Особливо це пов’язано із роботою у час воєнного стану, переміщення освітян по країні, нові умови життя й праці, а також всі види дистанційної праці (і для тих, хто змушений був виїхати за кордон).

Фахівці Профспілки щодня розглядають та аналізують нормативно-правові документи, які зачіпають права та інтереси спілчан, вносять пропозиції до законопроектів, беруть активну участь у розробці законопроектів, що стосуються галузі освіти у період воєнного стану.

Профспілка продовжує щоденну очну роботу у тих областях, де це можливо і дозволяє безпекова ситуація. Проте робочих функцій стало більше – додалися волонтерство та робота з внутрішньо переміщеними особами. Профспілкові офіси перетворилися на хаби зі збору та роздачі гуманітарної допомоги, психологічної підтримки усім, хто потребує. Освітянські приміщення – школи, садочки, спортивні зали, здравниці – надаються для тимчасового проживання чи перебування людям із зони бойових дій чи тим, чиє житло було зруйноване та пошкоджене ворожими бомбами.

Важливим аспектом сучасної діяльності Профспілки є співробітництво з галузевими міжнародними організаціями й об’єднаннями та усією міжнародною освітньою спільнотою щодо широкого поінформування про війну в Україні, солідарної підтримки, посилення тиску на агресора та застосування всіх засобів для деескалації ситуації та припинення воєнних дій.

Підтримку педагогам нашої країни вже висловили профспілки освітян з понад 26 країн світу, серед яких – Великобританія, Австралія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Німеччина, Австрія, Бельгія, Франція, Словаччина, США та Японія. Ми дякуємо усім за підтримку, солідарну допомогу та активні дії – численні акції у різних містах світу.

Сьогодні українці всі як один працюють задля найщасливішого дня у житті кожного із нас – нашої перемоги. Наша перемога залежить від кожного з нас – від того, що ми робимо, про що думаємо, у що віримо і чи ми стаємо ми кращими, проходячи через надскладні випробування.

Профспілка працівників освіти і науки України щиро і уклінно вдячна кожному, хто боронить державу, волонтерить та допомагає, працює на дипломатичній ниві, спасає життя, лагодить зв'язок, навчає та виховує нові покоління, інформує світ про нашу боротьбу й воєнні злочини проти українського народу, працює та молиться за перемогу! Усім для кого Україна має значення!

Слава Україні!

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
наша боротьба

Схожі публікації


Догори