Професія для сміливих – з Днем журналіста!

6 червня в Україні відзначається День журналіста – професійне свято журналістів, кореспондентів, репортерів, редакторів і усіх, хто працює на інформаційному полі. 

Журналіст – це дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. А під час війни багато журналістів ризикують життям, щоб показати світу правду про бойові дії.

Недарма у суспільстві журналістику називають професією для сміливих, адже праця журналіста є небезпечною, а особливо сьогодні – під час війни. За 103 дні російського вторгнення, окупанти вбили понад 30 українських та іноземних журналістів.

Але не лише сміливість стоїть за цими словами, а передусім – це відданість своєму покликанню, справжній пошук правди, необхідність її оперативно і чесно показати, донести до усіх читачів чи глядачів. 

Саме у цьому році журі Пулітцерівської премії нагородили спеціальною відзнакою українських журналістів, «за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому репортажу під час безжального вторгнення володимира путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в росії».

Зі святом вас, журналісти, інформаційники, редактори, оглядачі, дописувачі освітянської та профспілкової преси! 

У день вашого професійного свята зичимо вам успіхів у реалізації найсміливіших задумів та планів!

Доносьте правду, інформуйте про події, новини та життя людей! А хто на передовій інформаційного фронту – бажаємо найскоріше головної новини про нашу Перемогу!  


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори