Нарада членів Президії ЦК Профспілки: йдемо у новий навчальний рік

Напередодні Дня знань у онлайн-форматі відбулася нарада голів обласних, Київської міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України. 

Відкриваючи роботу президії Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що новий навчальний рік розпочинається в умовах воєнного стану і найперше питання, яке зараз хвилює усіх учасників навчального процесу – це безпека! І саме від безпекової ситуації у областях залежить формат роботи установ і закладів освіти та аспекти діяльності організації на місцях. Проте, який би формат роботи вони обрали – профспілка буде продовжувати свою активну діяльність від садочків до вишів.

Аналізуючи літній період, очільник Профспілки подякував колегам-освітянам, які попри складну ситуацію, продовжували працювати і виконувати свої основні завдання – захищати права та гарантії працівників галузі та студенства. Так, враховуючи сучасні умови ЦК Профспілки, її обласні організації вели постійну співпрацю з соціальними партнерами та профільним міністерством задля напрацювання документів, роз’яснень та консультацій освітян із різних актуальних питань, зокрема щодо відпусток, отримання зароблених коштів, питання праці на окупованих територіях тощо; надавалася всебічна психологічна підтримка спілчанам, які постраждали через бойові дії, та членам їх сімей, виплачувалася матеріальна допомога; вдалося організувати відпочинок дітей педагогів за кордоном.

Георгій Труханов також підняв питання щодо випадків тиску та шантажу учителів і батьків на тимчасово окупованих територіях, примус їх працювати за програмами країни-агресора, знищення українських підручників і наголосив, що це питання потребує особливого контролю та всебічного розголосу.

Учасники ZOOM-наради також обговорили питання, що стосуються подальшої роботи профорганізацій у новому навчальному році. Серед них – виплата заробітної плати працівникам установ і закладів освіти, академічні та соціальні стипендії, ряд інших внутрішньоспілкових питань.

Насамкінець роботи наради голів Голова Профспілки підкреслив, що з 1 вересня українські школи працюватимуть в нових умовах. «Буде непросто, адже робота під час війни має свої особливості, до яких ніхто не був підготовлений. Попри всі втрати й горе, освітяни опанували свої емоції і продовжили свою місію – навчати та виховувати нове покоління. Усі працювали і під час війни. І я переконаний, що своєю сумлінною працею ми разом наближатимемо нашу перемогу», – наголосив Георгій Труханов.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори