Інтернаціонал освіти: вчителі – це серце освіти, що б'ється

Це вирішальний момент. COVID-19 мав величезний вплив на освіту. У розпал пандемії 1,6 мільярда учнів не відвідували школу. Мільйони все ще не повернулися до своїх класів, інші борються з травмами та втратами. Оскільки економічна криза, надзвичайна кліматична ситуація та війни посилюють наслідки пандемії, освітяни стали рятівним колом кожної шкільної системи у світі. Зараз ця важлива лінія життя знаходиться під загрозою.

Незважаючи на вдячність суспільства вчителям, більшість урядів не змогли зробити необхідні інвестиції в освітні системи або надати підтримку, якої вчителі відчайдушно потребують. У багатьох місцях оплески і подяки були замінені руйнівними бюджетними скороченнями і нездійсненними вимогами, які призводять до виснаження і вигорання вчителів.

Вчителі роками перевантажені роботою, недоотримують заробітну плату та недооцінюються. Досвідчені педагоги залишають улюблену професію. Все менше кандидатів прагнуть прийти їм на зміну. Глобальна нестача вчителів набуває загрозливих масштабів.

Самовідданість вчителів не може компенсувати фінансовий голод освітніх установ, політику зверху вниз або системи, які не довіряють і не поважають професіоналів, відданих своїм учням.

Кілька тижнів тому світові лідери зібралися в Організації Об'єднаних Націй на Саміт з питань трансформації освіти. Ми були там, щоб виступити від імені вчительської професії.

Ми закликали уряди збільшити інвестиції в якісні системи державної освіти, гарантувати трудові права та належні умови праці для вчителів та навчально-допоміжного персоналу, залучати вчителів та довіряти їхньому педагогічному досвіду. Тому що ми знаємо, що трансформація освіти починається з вчителів.

Вчителі – це серце освіти, що б'ється.

Настав час взяти на себе зобов'язання щодо трансформаційної сили державної освіти для кожного учня. Вчителі, учні та навчальні спільноти світу готові будувати більш справедливе, інклюзивне, демократичне та стале майбутнє.

Ми закликаємо всі уряди активізуватися і зробити свій внесок: інвестувати у вчителів, залучати вчителів, довіряти вчителям, поважати вчителів.



Інтернаціонал освіти 

Схожі публікації


Догори