Угорщина: профспілка вчителів вимагає розумних зарплат та навантажень для вчителів

Вчителі та педагогічний персонал в Угорщині показали неабияку здатність до адаптації та відданість роботі під час пандемії COVID-19.

Вони наполегливо працювали над тим, щоб навчальний рік закінчився нормально, і учні мали змогу скласти випускні іспити.

Однак нове опитування профспілки вчителів Угорщини (PSZ) виявило надзвичайно складну ситуацію, з якою зіштовхуються багато вчителів в країні.

Виступаючи на онлайн-прес-конференції, голова Профспілки Zsuzsa Sábó наполягла на тому, що вчителям потрібне як підвищення зарплати, так і більш розумне навантаження. 4281 респондентів в опитуванні PSZ вказали на велику кількість робочих годин поза навчальним часом, які працівники освіти Угорщини проводять за роботою, значна частина яких не зафіксована в інших дослідженнях, таких як звіти міжнародного дослідження систем викладання і навчання ОЕСР (TALIS OECD).

Більше того, багатьом вчителям в Угорщині доводиться працювати приватним репетитором або виконувати іншу роботу через низькі зарплати. Вплив цієї ситуації на особисте життя вчителів стає очевидним: 48% заявляють, що вони ледве справляються зі своїми домашніми обов'язками, тоді як 44% кажуть, що для їх виконання потрібні надмірні зусилля.

Тому не дивно, що лише 11% респондентів зазначають, що відчувають себе в змозі впоратися зі своїм професійним становищем, тоді як 15% планують залишити професію, як тільки зможуть.

Якщо зважити на те, що багато хто з тих, хто каже, що залишається, насправді збираються звільнитись, дефіцит вчителів, який насувається, може бути справді катастрофічним для угорської системи освіти.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори