Недопущення розірвання трудових договорів з працівниками у зоні АТО

Недопущення розірвання трудових договорів  з працівниками у зоні АТОМіністерство освіти і науки у листі від 08.09.2014 р. № 1/11-14372 на адресу Департаментів освіти і науки Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій привертає увагу керівників навчальних закладів та установ освіти про неприпустимість розірвання ними з педагогічними працівниками, які виїхали з районів проведення антитерористичної операції, або з тими, які залишаються у таких районах під час проведення антитерористичної операції і не мають змоги виходити на роботу у зв'язку з небезпекою для життя та здоров'я, трудових договорів, укладених на невизначений строк, а також строкових трудових договорів до закінчення строку їх чинності.

Наголошено, що за працівниками, які не виходять на роботу в районах проведення антитерористичної операції, мають зберігатися робочі місця та посади.

Відсутність на робочому місці в такому випадку є поважною причиною і не підпадає під дію пункту четвертого частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, тобто не є прогулом.

Завантажити лист lyst_mon_zberezhennia-roboty.doc [29.5 Kb][86] Завантажити Переглянути документ онлайн



Управління соціально-економічного захисту

Схожі публікації


Догори