Профспілка закликає новий Уряд не допустити зменшення обсягів видатків на освіту

Профспілка закликає новий Уряд не допустити зменшення обсягів видатків на освітуЦК Профспілки спрямував лист до Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка з проханням вжити заходів для забезпечення трудових прав освітян.

Це насамперед, стосується оплати їхньої праці з дотриманням вимог статті 6 Закону України «Про оплату праці» та статті 96 Кодексу законів про працю України щодо встановлення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на рівні, що перевищує мінімальну заробітну плату.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України наполягає на недопущенні посилення інтенсифікації праці науково-педагогічних та педагогічних працівників шляхом запровадження нормативу співвідношення кількості студентів на одного викладача 18 до 1, а також збільшення норми педагогічного навантаження вчителів на ставку заробітної плати з 18 тижневих годин до 24.

Освітянська профспілка від імені майже двохмільйонного загону спілчан закликала Главу Уряду при внесенні пропозицій щодо змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» не допуcтити зменшення обсягів видатків на освітню галузь.

Завантажити лист list-yacenyuku-a.p..doc [162.5 Kb][341] Завантажити Переглянути документ онлайн



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори