Управління трудовою міграцією: зустріч експертів

Управління трудовою міграцією: зустріч експертівУ продовження роботи профспілок щодо можливостей захисту прав спілчан за кордоном 29 жовтня 2013 року відбулася спільна зустріч з експертами Проекту ЄС-МОП «Ефективне управління трудовою міграцією та її кваліфікаційними аспектами».

У зустрічі взяли участь заступник голови ФПУ Сергій Українець, Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, фахівці ФПУ, незалежний оцінювач Люка Айолфі, національний координатор проекту в Україні Тетяна Міненко.

Учасники обговорили основні принципи стратегії діяльності профспілок щодо соціального захисту українських мігрантів, міжнародне законодавство і його реалізацію в країні.

Як уже повідомлялося, Проект технічного співробітництва «Ефективне управління трудовою міграцією та її кваліфікаційними аспектами» в Україні фінансується Європейським Союзом, виконується Міжнародним бюро праці спільно з Міжнародною організацією з міграції. У рамках заходів і відбувається серія заходів для профспілок різних галузей.

Профспілка працівників освіти і науки України уже розпочала вивчення процесів трудової міграції освітян та студентства України. У червні цього року був проведений відповідний семінар, метою якого й було вивчення можливостей та інструментів захисту прав спілчан за кордоном і роль Профспілки у наданні їм інформаційно-правової підтримки.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Управління трудовою міграцією: зустріч експертівУправління трудовою міграцією: зустріч експертів

Схожі публікації


Догори