Що таке інспекція праці й у чому полягає її діяльність

Що таке інспекція праці й у чому полягає її діяльністьПід такою назвою 5-6 червня 2012 року в м. Ірпінь відбувся тренінг для профспілкових фахівців із питання поліпшення спроможності інспекції праці та забезпечення дотримання законодавства.

Тренінг організовано Міжнародним бюро праці, Урядом Канади в рамках проекту технічного співробітництва «Удосконалення колективних переговорів і дотримання трудового законодавства в Україні».

Модераторами навчань були Елена Перес – міжнародний незалежний експерт та Жоакім Нунеш – старший спеціаліст з інспекції праці МОП.

За два дні роботи учасники тренінгу ознайомилися з історією інспекції праці, її функціями, Конвенціями МОП, що визначають принципи її діяльності, та повноваженнями і обов’язками інспекторів праці.

Жваву дискусію викликало питання компетенцій інспекторів праці у здійсненні контрольних функцій щодо дотримання законодавства про працю.

Наприкінці тренінгу фахівці обговорили участь профспілок у наданні допомоги інспекторам праці під час перевірок та перспективи розвитку інспекції праці в Україні. Після інтерактивних вправ та навчальних сесій відбулася сертифікація профспілкових фахівців.

Від Профспілки працівників освіти і науки України для участі у роботі тренінгу делеговано головного юрисконсульта Валентина Паливоду та завідувача відділу соціальних питань і охорони праці Олега Смирнова.

Правова служба Профспілки



Що таке інспекція праці й у чому полягає її діяльністьЩо таке інспекція праці й у чому полягає її діяльність

Що таке інспекція праці й у чому полягає її діяльністьЩо таке інспекція праці й у чому полягає її діяльність

Що таке інспекція праці й у чому полягає її діяльність

Схожі публікації


Догори