Інтернаціонал Освіти: без поваги до прав учителів немає єдності й громадянства

Інтернаціонал Освіти: без поваги до прав учителів немає єдності й громадянстваЗ нагоди Дня солідарності трудящих Інтернаціонал освіти закликав уряди країн в усьому світі поважати права людини та права вчителів.

Профспілки вчителів відіграють надзвичайно важливу роль у розбудові успішних освітніх систем та в наданні вчителям можливостей відстоювати і впроваджувати якісну освіту.

Проте зараз профспілковий освітянський рух у багатьох частинах світу зіштовхується із порушеннями своїх прав. Адже вільні і незалежні профспілки можуть існувати тільки в середовищі, вільному від насильства, тиску, залякування та погроз, там, де поважаються права людини.

Найголовнішою думкою заклику є те, що без дотримання прав людини і профспілкових прав не буває демократії, верховенства закону, немає єдності, громадянства. На жаль, сьогодні це – реальність для мільйонів вчителів, які живуть в автократичних країнах з антипрофспілковими урядами.

Інтернаціонал Освіти: профспілки вчителів мають бути сильними

«У своїй кампанії за якісну освіту Інтернаціонал Освіти наголошує, що організації вчителів мають бути сильними для того, щоб досягти загальної мети якісної громадської освіти для всіх,» – заявив генеральний секретар Інтрнаціоналу Фред ван Левен.

Він також наголосив, що за допомогою свободи асоціації та соціального діалогу можна укласти угоди, які підтримуватимуть висококваліфікованих вчителів, забезпечуватимуть доступ до постійного професійного розвитку, професійну незалежність, справедливу оплату та умови праці, належне та безпечне середовище викладання та навчання.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори