Профспілки вчителів Сербії спільно протестують проти зниження заробітної плати

Профспілки вчителів Сербії спільно протестують проти зниження заробітної платиНаприкінці жовтня 2014 року чотири профспілки Сербії організували одноденний страйк в багатьох школах у всій країні в рамках серії протестних акцій, запланованих на жовтень.

Понад 3 тисячі вчителів взяли участь в акції, вимагаючи, серед іншого, виключити сферу освіти з планованих заходів з урізування заробітної плати. За словами керівництва Профспілки вчителів Сербії, сербської членської організації Європейського комітету профспілок освіти, матеріальні умови в сфері освіти після 2008 року значно погіршилися, а середня заробітна плата вчителів нині є нижчою, ніж середня заробітна плата службовців в Сербії.

20 жовтня 2014 року ЄКПО направив лист зі словами солідарності вчителям Сербії, а також лист зі зверненням до Сербському уряду.

Європейський комітет нагадав Міністерству освіти Сербії про його відповідальність в якості соціального партнера і закликав налагодити з профспілками вчителів конструктивний соціальний діалог, націлений на вироблення спільних кращих рішень в сфері освіти з урахуванням довгострокової перспективи підвищення якості освіти для всіх жителів Сербії.

ЄКПО продовжує стежити за ситуацією і підтримує сербську членську організацію в її боротьбі за гідну заробітну плату і соціальну справедливість в їхній країні.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори