Інтернаціонал Освіти засуджує насильство щодо вчителів у Мексиці

Інтернаціонал Освіти засуджує насильство щодо вчителів у МексиціІнтернаціонал освіти рішуче засуджує ескалацію насильства у Мексиці щодо викладачів, студентів та інших громадян, внаслідок чого 19 червня 2016 року у штаті Оахака загинуло 6 осіб.

Регіональний офіс Інтернаціоналу освіти опублікував офіційну заяву, в якій вимагає проведення ретельного розслідування і відновлення справедливості для всіх, хто постраждав під час конфлікту. «Це жахливе зловживання владою не може залишитися безкарним», – наголошується у тексті. Інтернаціонал закликає освітян і суспільство в цілому виступити на захист справедливості.

Ескалація конфлікту

У результаті кровопролитних зіткнень під час вихідних днів, між жителями, страйкуючими вчителями та поліцією, вісім осіб померло, понад 50 осіб отримали поранення, понад 20 осіб було заарештовано.

Зіткнення відбулися після семиденних акцій акції протесту та демонстрації на вулицях міста.

Вчителі Мексики протестують проти реформи системи освіти, яка передбачає посилення норм, що дають право на роботу в сфері освіти. Професійну атестацію, яку вперше провело Міністерство освіти, не пройшли 3300 вчителів, яким тепер загрожує звільнення.

Остання хвиля протестів в Оахака набрала обертів після того, як влада заарештувала кількох регіональних профспілкових лідерів в Оахака.

Необхідне розслідування

Вимоги, викладені в заяві регіонального офісу Інтернаціонал освіти, стосуються обох сторін – потрібно покращити діалог на національному та місцевому рівнях, щоб голос вчителів був почутий і врахований. «Ніщо не виправдовує репресій як засобу вирішення конфліктів», – зазначається у документі .

Національна профспілка працівників освіти Мексики, що входить до Інтернаціоналу освіти, підтримала вимоги щодо проведення ретельного розслідування, виступивши з власною заявою, у якій висловила «солідарність та співчуття сім'ям жертв» і закликала поважати верховенство закону.

Профспілка також запевняє, що вона буде тримати на контролі хід розслідування доки «всі факти цих трагічних подій не буде з'ясовано».

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори