За сприяння Профспілки відстояли права та інтереси Тарасівської школи

Завершилася більш як дворічна епопея щодо звільнення працівників Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шевченківської сільської ради  Звенигородського району Черкаської області у результаті реформування освітніх закладів Шевченківської територіальної громади. 

Якщо частину працівників цієї школи було працевлаштовано в інших освітніх закладах, то щодо інших спілчан сторони лише в судовому порядку дійшли мирової угоди, яка полягає у виплаті їм грошової компенсації. Виплату таку здійснили, хоча й не в повному обсязі. 

На жаль, певні юридичні колізії та обставини не дозволили нам розраховувати на більше. Тим не менш, позитивний результат є. 

За цей час працівники обкому здійснили десятки виїздів до Звенигородського району, де відбулися зустрічі і засідання круглих столів з представниками місцевої влади, районної ради, керівництвом районної профспілкової організації. Залучалися до вирішення цієї проблеми й працівники Національної  служби посередництва і примирення в Черкаській області. Були публікації в ЗМІ, виступи на радіо. Юрисконсульт Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України взяв участь аж у 31 судовому засіданні. 

Саме завдяки принципової позиції спілчан та наполегливості Профспілки, постійному контролю і моніторингу відповідних рішень вдалося досягнути справедливості.  

Продовжуємо й надалі відстоювати права та інтереси  членів Профспілки!   

 

Черкаська обласна організація Профспілки 

 

Схожі публікації


Догори