Освіта, наука, література та мистецтво у міжвоєнний період»: історичні читання в педколеджі

21 лютого 2023 року в рамках декади педагогічної майстерності викладачів суспільних дисциплін у Комунальному закладі Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено історичні читання  «Освіта, наука, література та  мистецтво у міжвоєнний період».

Зі вступним словом до всіх присутніх звернулася Ніна Молокова, викладачка суспільних дисциплін, яка відмітила, що метою історичних читань є узагальнення знань присутніх про рівень розвитку освіти, науки, літератури та мистецтва в міжвоєнний період; з'ясування значення наукових досягнень для розвитку індустріального суспільства у міжвоєнний період; розкриття суті технічного прогресу та відмінностей в розвитку культури демократичних і тоталітарних держав.

Здобувачі освіти-учасники історичних читань опрацювали різні історичні джерела, щоб  розповісти  присутнім про вчених, письменників, діячів культури та мистецтва, які зробили великий внесок у розвиток людства. 

Під час читань були розкриті наступні питання:

  • Розвиток науки міжвоєнного  періоду (Луковець Валерія);
  • Підвищення ролі освіти в умовах швидкого зростання промисловості та нового технічного рівня ( Бабаніна Софія);
  • Панівні течії у літературі (Ковальчук Анастасія, Басалюк Марія, Ілюхіна Анастасія, Гаган Діана);
  • Основні тенденції у мистецтві першої половини ХХ століття (Білобров Дар’я, Прокопенко Альбіна);
  • Театр і кіно. Музика (Бондаренко Карина);
  • Олімпійський рух і розвиток спорту (Шушковський Андрій). 

Учасники історичних читань та присутні здобувачі освіти перших курсів усіх спеціальностей поглибили знання з всесвітньої  історії   першої половини ХХ століття. Проведений захід сприяв розвитку інтелектуального потенціалу майбутніх фахівців освіти.

 

Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж

Схожі публікації


Догори