«Акценти полудня» з головою Закарпатської обласної організації Профспілки

Голова Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Повханич завітала в студію Українського Радіо «Ужгород» та стала гостею суспільно-політичної програми «Акценти полудня». У студії Суспільного завжди відбувається аналіз подій, важливих для жителів Закарпаття, з експертами, представниками влади й громадськості.

Приводом для запрошення та майже годинної розмови з ведучою Антоніною Івановою стало функціонування освітнього хабу, організатором якого в місті Ужгороді є Закарпатська обласна організація Профспілки працівників освіт і науки України.

Слухачам було наголошено, що цей простір створено за проєктом «Освіта без обмежень», який реалізується за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та фінансування Європейського Союзу.

Тетяна Повханич повідомила, що до освітнього простору постійно приходять попрацювати освітяни – внутрішньо переселені особи та молодь, яка навчається з різних областей нашої країни. Важливо, що окрім забезпечення робочим місцем, організації технічної допомоги, наданні доступу до мережі Інтернет із можливістю дистанційної роботи та навчання, проєкт реалізовує і додаткові заходи, на кшталт тренінгів, лекцій, семінарів тощо.

Враховуючи той факт, що протягом зимових місяців в області спостерігаються значні перебої із постачанням електроенергії, освітній центр забезпечений зарядною станцією та у випадку вимкнення електропостачання здатен безперебійно продовжувати забезпечення освітнього процесу.

Говорилося також і про самих освітян, про їх досвід користування хабом, про те, як і коли вони опинилися на Закарпатті, звідки дізналися про можливість працювати в освітньому центрі, що їх турбує і над чим ще потрібно старатися, щоб поліпшити послуги, надані освітнім хабом.

Прослухати ефір можна ТУТ


Довідково

Проєкт «Освіта без обмежень» реалізують ГО «Інститут громадської освіти та праці» у партнерстві з Профспілкою працівників освіти і науки України за сприяння Програми розвитку ООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Думки, рекомендації та висновки, викладені в статті, не обов’язково відображають офіційну позицію ПРООН, ООН, ЄС та/або інших міжнародних партнерів. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.


Тест і фото – Пресслужба Закарпатської обласної організації Профспілки

Освіта без обмежень

Схожі публікації


Догори