Мандрівка студентів Національного транспортного університету до упокорених зимою гір

Мандрівка студентів Національного транспортного університету до упокорених зимою гірЩозими студентська душа прагне нас відвідати Українські Карпати… Таємничий і загадковий куточок країни, що й нині продовжує дивувати людей своїми несподіванками та красою. Адже скільки сягає око – усе довкола вкрите снігом, а ті снігові гори часом нагадують бурхливе море, хвилі якого раптом скам'яніли, замерзли.

Усі чули про красу українських Карпат, але не всім випадає нагода переконатися в цьому на власні очі і студентам Національного транспортного університету це вдалося.

Прибувши до міста Косів, Івано-Франківської області, те що студентство побачило, не вкладалося в головах. Те дивовижжя наштовхувало пригадати слова класика української літератури Михайла Коцюбинського: «Далекі гори одкривали один за одним свої верхи, вигинали хребти, поставали як хвилі в синьому морі…».

Така краса відкривалася в мальовничому куточку поблизу підніжжя Покутсько-Буковинських Карпат на березі річки Рибниця, неймовірної величі білосніжні гори огортали санаторій «Карпатські зорі», що приймає в свої обійми поціновувачів справжньої краси українських схил і бажаючих відчути себе частиною дивовижного світу.

Дуже добре зустріли юних мандрівників працівники санаторію, їхня турбота відчувалася протягом всього відпочинку. Поселившись в теплі та зручні кімнати, ситненько поснідавши і випивши чашку смачного гірського чаю, відразу ж усі поспішили на огляд місцевості.

Досить великий перелік розваг допоміг молоді добре розподілити час відпочинку: фіто-бар, де можна було підлікуватися настойками з рідкісних трав, що ростуть лише далеко в горах; відвідали справжню російську лазню з прорубом; скористалися послугами туркабінету, а саме замовили туристсько-екскурсійну програма по місту Косів яке ще називають столицею Гуцульських майстрів. Дізналися, що тут проживає велика кількість народних умільців, членів спілки художників України, роботи яких прикрашають багато музеїв не тільки в Україні, але й за межами нашої держави.

Молодь завзято та весело спускалася з гори на санчатах, які брали на прокат. Поряд із санаторієм прокаталася на канатно-крісельній дорозі м. Міхалкова довжиною 1400 м – тим самим помилувалися з висоти орлиного польоту на чарівну місцевість; досвідчені інструктори – екскурсоводи повели в похід вершинами гір, це було незабутньо, оскільки неповторна засніжена природа Карпат, мальовничі пейзажі, чудове лікувальне повітря, покорило юні серця.

Також, студенти мали змогу, позайматися спортом, адже в санаторії добре функціонує спортивне дозвілля, а саме тренажерний зал, баскетбол, більярд – там позмагалися на влучність, настільний теніс, міні-футбол.

Відвідали косівський базар – ярмарок, який також називають своєрідним музеєм під відкритим небом, де побачити роботи майстрів народно-прикладного мистецтва – вишивка, ткацтво, кераміка, художні вироби з бісеру, металу, дерева, шкіри, неповторної краси гуцульські писанки.

Дуже багато розваг було спробувано за час відпочинку, лише одне не встигли – відвідати славетні музеї, домашні колекції гуцульських майстрів. Та транспортники цим зовсім не переймаються, адже обов’язково приїдуть сюди і наступного року. Цим студенти завдячують керівництву університету, за плідну підтримку та надання можливості гарно відпочити і поліпшити здоров’я в одному з найкращих санаторіїв Карпат.

За матеріалами Студентської профспілкової Асоціації м. Києва

Схожі публікації


Догори