Будемо співпрацювати й надалі!

Будемо співпрацювати й надалі!У липні цього року профспілковий актив Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України відвідав Волинську область і Брестську область (Республіка Білорусь).

Візит відбувся у рамках спільного семінару голів територіальних організацій і первинних профспілкових організацій ВНЗ Профспілки на тему – «Актуальні питання і проблеми організації оздоровлення працівників освіти і їхніх дітей».

Програма виїзного семінару була надзвичайно насиченою і цікавою. Учасники ознайомилися з роботою своїх колег не тільки в аспекті дитячого оздоровлення, але й в інших сферах профспілкової діяльності, обмінялися досвідом, отримали натхнення для подальших починань та проектів у роботі.

Семінар почався зі знайомства з Волинською обласною організацією Профспілки. Голова Волинського обкому Профспілки Василь Грановський розповів про систему освіти регіону й відзначив, що останнім часом в області спостерігається збільшення членів Профспілки. Налагоджено соціальний діалог між профспілковою стороною й місцевою владою, прекрасним доказом тому є факт виділення з обласного бюджету 3 млн. грн на реконструкцію дитячого табору «Супутник» Волинської обласної організації Профспілки й будівництво нового спального корпуса зі зручностями. З роботою цього прекрасного табору учасники семінару познайомилися детально.

Табір «Супутник», розташований на берегах мальовничого озера Світязь і може прийняти за зміну 240 дітей. Проте відпочити там можуть не тільки діти, але й дорослі – організовуються зміни для працівників освіти.

Ми поділилися з колегами своїм досвідом роботи, зупинилися й на питанні оздоровлення дітей влітку. Адже крім табору «Знамя» Одеської обласної організації Профспілки діти наших освітян оздоровлюються в таборах «Глобус», «Зорька», «Ювілейний», «Супутник», «Сонячний».

Відкрив свою оздоровчу базу і Роздільнянський райком Профспілки. Як розповів голова Роздільнянської районної організації Профспілки Володимир Замітайло, протягом декількох років на оздоровчій базі проводився ремонт, і нещодавно були оформлені документи, що підтверджують її приналежність до профспілкової організації. Тепер ця база приймає на оздоровлення як дітей, так і дорослих освітян.

Чимало цікавого й пізнавального учасники семінару дізналися з розповідей про досвід роботи Горохівської і Ковельської районних організацій Профспілки.

Незабутнім для учасників семінару стало відвідування міста Бреста (Республіка Білорусь). Наш візит співпав зі святкуванням Дня незалежності Білорусі – 3 липня. Голова Брестської обласної організації профспілки працівників освіти й науки Віктор Харитонович розповів про основні моменти діяльності профспілкової організації й особливостях білоруської системи освіти.

Профактив познайомився із Брестським державним обласним загальноосвітнім ліцеєм ім. П.М. Машерова. У цьому навчальному закладі одержують освіту учні 10 і 11 класів – усього 250 дітей в 12 класах-комплектах.

Приємно здивував факт, що в цьому навчальному закладі із прекрасною матеріальною базою й комфортним гуртожитком діти з Брестської області живуть і харчуються безкоштовно. Адміністрацією ліцею проведено локальну комп'ютерну мережу між комп'ютерними класами й бібліотекою, навчальні кабінети оснащено сучасною оргтехнікою; функціонує веб-сайт ліцею. Наразі ведеться робота над установкою лінгафонного кабінету.

Знайомство з Білоруссю прекрасно доповнило відвідування Біловезької пущі, меморіального комплексу «Брестська фортеця-герой» з покладанням квітів до Вічного вогню. Увечері учасники семінару відвідали святковий концерт, присвячений Дню незалежності республіки Білорусь.

Надовго нам запам’яталися захоплюючі екскурсії по Луцькому замку, музею Волинської ікони в м. Луцьку, музею-заповіднику «Козацькі могили» у Берестечку, Шацькому національному парку й музею-садибі Лесі Українки в с. Колодяжному.

Обмінявшись досвідом і враженнями від семінару, його учасники одностайно вирішили й надалі продовжувати співпрацю. Так, у вересні цього року Одеська обласна організація Профспілки прийматиме колег з Волині. Сподіваємося, що співпраця освітян буде тривалою і плідною.

Служба зв'язків із громадськістю й ЗМІ
Одеського обкому Профспілки


Будемо співпрацювати й надалі!Будемо співпрацювати й надалі!

Схожі публікації


Догори