Із вдячністю та пошаною…

Із вдячністю та пошаною…На світі понад три тисячі професій. Професія вчителя – це духовна професія. Від педагога багато чого залежить: яким буде його учень завтра, таким буде і суспільство у майбутньому.

Чи можна стати кожному вчителеві майстром? Можливо, що так, а можливо, що й ні, бо для цієї професії людина має мати талант, «Божу іскру».

За ініціативи Мукачівської міської організації профспілки працівників освіти і науки України напередодні чудового весняного свята – Міжнародного жіночого дня – в Будинку школярів відбулася святкова зустріч з ветеранами в галузі освіти, майстрами педагогічної справи, жінками – заслуженими вчителями України, з метою вшанування творчої праці педагогів.

Ця зустріч недаремно була приурочена до свята Міжнародного жіночого дня, адже в усі віки і тисячоліття світової історії схиляли голови перед її величністю Жінкою, перед її мужністю і ніжністю, чарівністю і красою. Схиляли голови перед матір’ю, сестрою, коханою, перед тією, котра свою любов віддає дітям. Та найбільшої поваги заслуговує жінка, яка любить й інших дітей, як своїх власних. Це – жінка-педагог. Вона не забуває ділитися своїм теплом, підтримуючи добрим словом, надихаючи на подвиги, творчість, працю.

Саме такими були і залишаються запрошені на зустріч заслужені вчителі України м. Мукачева: Римма Володимирівна Хащинська, Олена Василівна Локкер – вчителі початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 20, Ельвіра Антонівна Секереш – вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 16, Любов Миколаївна Семенякова – вчитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. № 6, Наталія Іванівна Маковська – директор еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Ці педагоги своєю працею зробили великий внесок у розвиток освіти нашого міста, навчаючи та виховуючи підростаюче покоління.

На зустріч було запрошено начальника управління освіти Михайла Мотильчака, директорів навчальних закладів, де працювали педагоги, - Василя Бору, Василя Чорі, Василя Ілова, членів президії міськкому профспілки працівників освіти.

Учасники зустрічі мали можливість поспілкуватись, обмінятись думками про пріоритети освіти в минулому і сьогодні.

Гармонійним доповненням свята стала презентація « Вчитель і час», яка надихнула ветеранів на найкращі спогади – роки, проведені в рідній школі. Учні, колеги, керівники та батьки висловлювали свою вдячність, повагу за високу майстерність , талант, ту «Божу іскру», яку запалювали вони в дитячих душах мудро і розсудливо.

З вітальним словом до присутніх звернулися: начальник управління освіти Михайло Мотильчак, профспілковий очільник Христина Михайлова та нагородили почесних гостей – заслужених вчителів України – грамотами, цінними подарунками та квітами.

Організатори свята щиро побажали жінкам-ветеранам, щоб вони ніколи не втрачали того природного запалу й енергії, продовжували нести у світ злагоду, добро і любов. А кожен день у їхньому житті був сповнений уваги і тепла, життя рік у рік рясніло радісними і хвилюючими моментами; душа ніколи не знала старості і суму.

Христина Михайлова,
голова Мукачівської міської організації Профспілки, Закарпатська область


Із вдячністю та пошаною…Із вдячністю та пошаною…

Схожі публікації


Догори