На порядку денному – соціальне партнерство

На порядку денному – соціальне партнерствоНаприкінці червня 2013 року Запорізькою обласною організацією Профспілки проведено виїзний семінар для голів районних, міських організацій Профспілки, первинок ВНЗ на Хмельниччині за темою «Підвищення ефективності соціального партнерства через колективно-договірне рулювання трудових, соціально- економічних відносин». Це вже другий семінар такого рівня з питань соціального діалогу та партнерства, які є запорукою результативної статутної діяльності сучасних освітянських профспілкових організацій.

Тему соціального діалогу, яку було піднято на минулорічному семінарі в теоретичному плані, розглянуто з позиції практичного втілення в діяльності Бердянської міської та Приазовської районної організацій Профспілки УІІ пленумом обкому Профспілки 4 червня 2013 року на виконання постанови президії ЦК ППОНУ від 05.06.2012р. №П-14/15-1, логічно завершено на цьому семінарі шляхом відпрацювання рекомендацій районним, міським, первинним організаціям Профспілки, обміну досвідом. Цікавим і цінним для профспілкових лідерів було знайомство з роботою соціальних партнерів в закладах освіти Кам’янця-Подільського, Летичівського району Хмельницької області.

Увага учасників семінару була зосереджена на формах і методах співпраці з відділами, управліннями освіти, депутатами різного рівня, органами державної влади, місцевого самоврядування, селищними радами. У ході семінару постійно відбувався обмін досвідом між учасниками семінару та профактивом Хмельницької обласної організації Профспілки.

Окрім навчання та ділового спілкування кожен виїзний семінар має на меті ознайомлення з історичною, культурною спадщиною відвідуваного краю.

Гостинна Хмельниччина зустріла запорізьку профспілкову делегацію щиросердечними вітаннями, українськими піснями, мальовничими краєвидами, величною архітектурою. Профспілковий актив Запоріжжя мав змогу познайомитися з перлиною Поділля-містом Кам’янцем , курортним комплексом м.Сатанів, відвідати Державний історико- культурний заповідник «Меджибіж».

Запорізькій делегації було цікаво побувати у містечку Волочиськ, яке тісно пов’язане з їх рідним містом. Там знаходиться філія Запорізького ВАТ «Мотор-Січ» Волочиський машинобудівний завод, директором якого довгий час був нині генеральний директор ВАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв. У мальовничому місці, біля лікувальних мінеральних джерел розташовано санаторій вищого рівня «Райдуга», який є власністю «Мотор –Січі».

Приємне враження на запорізьку делегацію справили привітні господарі –Яримюк А.С.- голова обласної організації Профспілки, Яремчук Г.В. –заступник голови, Крук Т.П. –головний бухгалтер, Ферманюк Л.С.- голова Кам’янець –Подільської МО Профспілки та інші представники приймаючої сторони –щирі, натхненні, закохані у своє Поділля люди.

При підведенні підсумків учасники семінару висловили спільну думку, що набуті знання, вивчений досвід сприятимуть подальшому підвищенню ефективності соціального партнерства, закріплення його норм у ході колективного –договірного регулювання трудових, соціально-економічних відносин.

Комісія з питань інформації та зв’язків зі ЗМІ
Запорізької обласної організації Профспілки



На порядку денному – соціальне партнерство    На порядку денному – соціальне партнерство

На порядку денному – соціальне партнерство

Схожі публікації


Догори