100-річний ювілей Баштечківської школи

100-річний ювілей Баштечківської школи7 вересня 2013 року Баштечківська загальноосвітня школа 1-ІІІ ступенів Жашківської району Черкаської області святкувала свій 100-річний ювілей.

З нагоди знаменної дати до закладу завітали поважні гості – Міністр освіти і науки України Д.В. Табачник, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Т.Ф. Прітченко, директор Департаменту освіти і науки ОДА Г.М. Гаврилюк, народні депутати України О.Н. Парубок та В.М. Нечипоренко. Школа радо зустріла випускників багатьох поколінь, односельців, гостей з Жашківського та сусідніх районів, керівників освітньої галузі.

Баштечківська школа – один із найстаріших навчальних закладів Черкаської області. Історія цього закладу сягає XIX століття. Її шлях: від церковно-приходської школи до сучасного навчального закладу для сільських дітей.

Зруйновану в роки війни десятирічку відновлювали всім селом. Але особливого розвитку заклад набув у 70 – 80 роки, коли було збудоване нове приміщення школи.

За ці роки зі стін школи випущено понад 2000 випускників. В останні 3 десятиліття славу земляків примножують понад 30 медалістів. Тут отримали путівку в життя відомі і шановані люди: професор, кандидат історичних наук, викладач Уманського педагогічного інституту ім. П. Тичини Анатолій Коваль; народний депутат України 6 скликань Омелян Парубок; заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного центру правової інформатики Академії правових наук України, заслужений економіст України Микола Коваль; міський голова м. Золотоноші Віталій Войцехівський.

Сьогодні у школі працює творчий, згуртований педагогічний колектив, навчається 75 учнів.

Вітаючи ювілярів зі святом, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зазначив, що такі заклади у селі є центром духовності, живою історією, що об’єднує кілька поколінь односельців.

Міністр висловив щиру вдячність ветеранам педагогічної праці і сьогоднішнім учителям за терпіння, мудрість і віру в здібності й таланти виплеканих учнів, за частинку душі, яку вони віддають своїм вихованцям.

Школярам побажав, щоб роки у рідній школі були успішними для кожного, бо саме успіхи додають упевненості у завтрашньому дні .та подарував мультимедійну дошку.

Присутніх на святі привітала заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко. Вона подарувала вихованцям навчального закладу комп’ютер та принтер. Заступник голови побажала учням та вчителям наснаги на творчу та продуктивну роботу.

Ювілярів також привітали народний депутат України В.М. Нечипоренко, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент національної академії педагогічних наук України, ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького А.І. Кузьмінський, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, ректор Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини, член президії Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Н.С. Побірченко, доктор економічних наук, професор, ректор Уманського Національного університету садівництва О.О. Непочатенко, голова Жашківської районної ради О.А. Демченко та міський голова м. Золотоноші В.О. Войцехівський.

Урочистості продовжились у Баштечківському Будинку культури. Лунало багато слів вдячності за довгі роки сумлінної і відданої праці вчителям-ветеранам, педагогічному колективу.

З – поміж густоти зелені парку виграє білизною Баштечківська школа – красується на всю околицю. Довкола школи, ніби дитячі мрії, розквітають і бринять різнобарв’ям квіти. Це священна домівка, а в ній – наша велика родина теперішніх і колишніх учителів, працівників навчального закладу, учнів та випускників. Школа нагадує той вулик, що гуде, дзвенить дитячими голосами. І стоїть молода, повна сил, хоч відсвяткувала свій 100-річний ювілей.

Низький уклін тобі, мій учителю! Адже якщо стоїть на землі на вершині століття моя школа, то низько вклонитися і подякувати потрібно всьому невтомному її колективу.

О.В. Голобородько,
голова Жашківського райкому Профспілки


100-річний ювілей Баштечківської школи100-річний ювілей Баштечківської школи

100-річний ювілей Баштечківської школи100-річний ювілей Баштечківської школи

Схожі публікації


Догори