Первинна профспілкова організація Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування звітувала про свою роботу

Первинна профспілкова організація Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування звітувала про свою роботу19 грудня президія комітету Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України провела своє останнє засідання в 2013 році.

На розгляд були винесені питання, які наразі найбільше хвилюють освітянську громаду області, а саме: ситуація з виплатою заробітної плати працівникам галузі та можливі наслідки неприйняття Урядом постанови про підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 грудня 2013 року.

Щодо цих болючих проблем членів президії проінформувала Тетяна Матвеєва – голова Чернігівської обласної організації Профспілки. З цих питань були прийняті звернення до органів державної влади з вимогою знайти вихід із складної ситуації з фінансуванням освіти області.

На президії було розглянуте питання про роботу первинної профспілкової організації Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування по здійсненню прав і повноважень, передбачених Законом України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності». Про діяльність первинної профспілкової організації звітував її голова Сергій Ворох та доповідала Ніна Дудка – заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У своєму виступі голова профкому навчального закладу наголосив, що найголовнішим напрямком діяльності організації є колдоговірна робота. Первинна профспілкова організація завжди є ініціатором укладання цього документу з адміністрацією училища. Відповідно до «трудової конституції» навчального закладу здійснюються усі передбачені доплати, щорічно виплачується винагорода педагогічним працівникам та премії обслуговуючому персоналу. На підставі колдоговору сума коштів, витрачених на запровадження не передбачених законодавством пільг для працівників за 2012 рік склала 3253,56 грн.

Первинна профспілкова організація здійснює контроль за додержанням законодавства про працю. Варто відзначити, що завдяки спільним зусиллям, заробітна плата в навчальному закладі виплачується без затримок і у повному обсязі. Система соціального партнерства в навчальному закладі носить, в цілому, конструктивний характер.

Голова профкому є членом атестаційної комісії педпрацівників, членом комісії з охорони праці та життєдіяльності закладу. Профспілковий лідер запрошується на всі наради при директору, де вирішуються питання діяльності закладу і трудового колективу. Голова первинної профспілкової організації погоджує кошторис закладу, графік відпусток працівників, розклад роботи педагогічного і обслуговуючого персоналу, а також питання преміювання та розподілу педагогічного навантаження.

Сергій Ворох проінформував про ситуацію із забезпеченням учнів місцями в гуртожитку та виплатою стипендії. Наразі проблем в цьому питанні немає. Завдяки діяльності адміністрації та активній позиції профкому покращуються побутові умови учнів: у гуртожитку зроблені нові душові, відремонтовано кухню.

Профком не залишає поза своєю увагою соціально незахищених учнів, надаючи їм, за необхідності, матеріальну допомогу і моральну підтримку. Важливим напрямом роботи є культурно-масова та фізкультурно-спортивна, правильне проведення якої є серйозним об'єднуючи фактором для членів Профспілки. У первинній організації налагоджено облік працюючих членів Профспілки та видаються профспілкові квитки.

Первинна профспілкова організація прагне йти в ногу за часом і не відставати від сучасних технологій. З цією метою за фінансової участі обкому Профспілки у вересні 2013 року було придбано ноутбук і принтер, адміністрацією училища забезпечено безкоштовний доступ до мережі інтернет, спілкування з колегами проводиться через електронну адресу.

Члени президії звернули увагу голови первинної профспілкової організації на ряд питань, над якими необхідно працювати для покращення подальшого здійснення профкомом прав і повноважень, передбачених законодавством про профспілки і прийняли з даного питання постанову.

На засіданні президії було внесено зміни до Положення про обласний огляд-конкурс на кращу районну,міську, вузівську організацію Профспілки працівників освіти і науки та постанови президії обкому профспілки, а також затверджено заходи з нагоди новорічних свят.

Віталій Копиш,
спеціаліст Чернігівської обласної організації Профспілки


Первинна профспілкова організація Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування звітувала про свою роботуПервинна профспілкова організація Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування звітувала про свою роботу

Схожі публікації


Догори