Рекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

Рекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. ШевченкаЗ нагоди відзначення 200-літнього ювілею Великого Кобзаря у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка відбулася низка заходів.

Почалося урочисте дійство з відкриття виставки «Сторінки життя Великого Кобзаря», експонатами якої є листи, нариси, малюнки, що пов’язані з життям та діяльністю Тараса Григоровича.

Наступним у низці заходів було одночасне декламування твору Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».
Учасниками дійства стало майже 1500 осіб, серед яких студенти і викладачі вищих навчальних закладів, учні загальноосвітніх шкіл Чернігова, представники творчої інтелігенції та громадськості.

«Реве та стогне Дніпр широкий…» – саме цей уривок з поеми «Причинна», був зачитаний учасниками.

Захід відбувався за представництва книги рекордів України і зафіксований як рекордний на теренах нашої держави з означеної тематики. До організації та проведення дійства долучився й профком університету.

Ще однією важливою віхою Шевченкового свята стало відкриття виставки «Тарасові горизонти», в основі якої художньо-декоративні роботи, виконані викладачами та студентами університету.

Виставка представлена репродукціями кращих робіт Шевченка-художника та творами декоративно-ужиткового мистецтва, що ілюструють життя і діяльність Великого Кобзаря.

Завершенням та урочистим апогеєм свята стала концертна програма за участю професійних і самодіяльних артистів, вітання колективу вишу почесними гостями, представниками влади та громадськості.

Профком ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка


Рекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. ШевченкаРекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

Рекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. ШевченкаРекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

Рекорд України в ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

Схожі публікації


Догори