Профспілковий тріумфатор Татарбунарщини

Профспілковий тріумфатор Татарбунарщини14 травня 2014 року у затишній актовій залі районного Будинку дитячої творчості міста Татарбунари Одеської області було особливо святково й зворушливо. Вперше на її сцені відбулося вшанування й нагородження лідерів, активістів, ветеранів Профспілки великої і дружної районної освітянської родини.

Море квітів, усміхнені обличчя, дружні вітання, лірична музика – все це створювало святковий, піднесений настрій і налаштовувало на щире спілкування. Це яскраве дійство мало історичну місію, бо започаткувало нову традицію – проект «Профспілковий тріумфатор», головна мета якого полягала як у написанні сторінок літопису Татарбунарської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України яскравих справ, подій, різноманітних заходів, які відбулись протягом 2010 -2014 р.р. за ініціативи профспілкових органів, так і сприяли родинному єднанню спілчан, мотивації членства в Профспілці, взаємообміну досвідом.

Під хвилюючі звуки гімну профспілок профспілкова родина Татарбунарщини радо вітала почесних гостей свята: голову Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Дубовик Ніну Олександрівну; начальника відділу освіти Коваль Ірину Анатоліївну. На презентації проекту також були присутні голови освітянських первинок, директори шкіл, їх заступники.

Розпочала святкову програму «Профспілкового тріумфатора» агітбригада Татарбунарської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. З. Тура, яка своїми запальними танцями, піснями й віршами задала тон і темп усім наступним виступам.

Чотири роки в історії людства – це скороминуча мить. Чотири роки в житті кожної окремо взятої людини – це вагомі сходинки до певних досягнень, звершень, здобутків. Так і для кожного спілчанина останні чотири роки життя Профспілки – це ціла віха й один миттєвий спалах одночасно, в які повернула кореспондент і номінант Профтріумфатора Мірошник Анна Володимирівна (Тузлівський НВК), перегорнувши сторінки життя районної організації Профспілки цього періоду у вигляді презентації.

Фотоматеріали, відеофрагменти нагадали всім присутнім у залі про районний та обласний профспілковий конкурс художньої самодіяльності (2010 рік); творчий конкурс та районний вогник на базі Татарбунарської ЗОШ №1 для ветеранів педагогічної праці «Педагогічному роду нема переводу»; фестиваль «Освітянські діти мають талант», на якому 195 дітей освітян району отримали від райкому Профспілки нагороди і подарунки (березень 2011 року); про V районну профспілкову спартакіаду, районні фестивалі молодих спеціалістів «Педагогічна надія Татарбунарщини» (2012 і 2014 роки), а також районне профспілкове свято «Педагогічний Олімп Татарбунарщини» до Дня працівників освіти.

Найяскравіші моменти цих заходів теж схвилювали гостей і номінантів свята з екрану, і, варто зауважити, що це – далеко не вичерпний перелік усіх моментів профспілкового життя освітян району за останнє чотирьохріччя.

Протягом майже трьох годин тривало нагородження профспілкових лідерів, активістів, ветеранів профспілкового руху, колективів профспілкових організацій, які здійснили особливий внесок у скарбничку спільних перемог і досягнень у різних напрямках життя і розвитку Татарбунарської районної організації Профспілки. У номінаціях «Правовий захист», «Охорона праці», «Оздоровлення і відпочинок членів профспілки та їх дітей», «Профспілкові лідери», «Соціальний партнер», «Профспілкові активісти», «Спорт», «Самодіяльна художня творчість» було відзначено грамотами та подарунками близько 50 спілчан.

Так співпало, що голова Одеської обласної організації Профспілки Н.О. Дубовик оголосила у фіналі свята надзвичайно приємну новину – Тетяна Миколаївна Гуцулюк, голова Татарбунарської районної організації Профспілки, стала переможцем обласного конкурсу на кращого профспілкового лідера територіальної організації, за що була нагороджена дипломом та грошовою премією. «Ця перемога, – відзначила Ніна Олександрівна, – абсолютно заслужена. Я працюю багато років, але вперше стала свідком того, як усі члени президії були одностайні в своєму рішенні: перше місце – тільки Татарбунари, тільки Гуцулюк!».

Свято «Профспілковий тріумфатор» було справжнім усвідомленням простого людського щастя, яке полягає в спільній праці і спільному відпочинку. За це все освітяни-спілчани щиро дякували Тетяні Миколаївні Гуцулюк, справжньому лідеру, генератору ідей, жінці-святу, яка і «сама горить, і інших запалює».
Свято закінчилося. Воно поклало початок новій чудовій традиції, а це означає, що корабель освітянської профспілкової організації упевнено продовжує свій шлях за обраним курсом. Побажаємо йому і його капітану попутного вітру й удачі!

Оксана Бородатенко,
вчитель Татарбунарського НВК «Школа-гімназія» Одеської області

Схожі публікації


Догори