Засідання президії Горохівської районної організації Профспілки

Засідання президії Горохівської районної організації ПрофспілкиПитання дотримання законодавства і норм основних документів, що регулюють трудові відносини у закладах і установах освіти району при укладанні колективних договорів і угоди були розглянуті на позачерговому розширеному президії Горохівського райкому.

Велелюдний захід відбувся у приміщенні Горохівського будинку дитячої та юнацької творчості за участю усіх голів первинних профспілкових організаційнавчальних закладів Горохівського району.

Президія відзначила, що посилилася робота захисту трудових, соціальних прав і гарантій працівників через всі форми роботи, визначені чинним законодавством, а головне – через угоду і колективні договори. Хід та підсумки виконання угоди та колективних договорів систематично розглядаються на спільних засіданнях колегії та профспілкових зборах. Колективні договори на даний час у частині навчальних закладів перебувають у стані переукладання.

Проте через недостатнє фінансування частина норм угоди, колективних договорів виконуються не в повній мірі, проте профспілкова організація буде домагатися їх виконання.

Учасники зазначили, що хотілося б, щоб головні Положення галузевої Угоди між міністерством освіти і науки та ЦК профспілки працівників освіти і науки, які будуть укладатися на наступні роки, знайшли своє відображення в колективних договорах навчальних закладах району та Угоді. Це дасть можливість спрямувати наші спільні зусилля на підвищення рівня соціально-економічного захисту працівників галузі.

Присутні ознайомились із матеріали Х пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки, розглянули його постанову. Обговорювався питання про «Про відновлення гарантій, передбачених ст.57 Закону України «Про освіту».

Голови первинок висловлювали думку щодо недопущення дискримінації громадян похилого віку з числа учителів з мотивів досягнення ними пенсійного віку.

Голова первинної Профспілкової організації ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечка висловив думку, щоб звернутися до обкому Профспілки працівників освіти і науки щодо ініціювання петиції до Президента України про зменшення ціни на газ, так як освітяни та інші працівники бюджетної сфери при сьогоднішніх мізерних зарплатах не зможуть повністю оплачувати комунальні послуги (світло, газ тощо).

На президії розглядалися також ряд інших питань, які сьогодні хвилюють освітян. За усіма питаннями порядку денного прийнято відповідні рішення.

Горохівська районна організація Профспілки


Засідання президії Горохівської районної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори