У діях буде і успіх

Наприкінці листопада 2016 року Білейківська ЗОШ І-ІІІ ступенів  Козелецького району радо вітала гостей – голів первинних профспілкових організацій закладів освіти району. Усі вони зібралися на семінар-практикум «Мотивація профспілкового членства».

Проблема ефективності діючої системи мотивації профспілкового членства стала однією з основних в теорії та практиці профспілкової діяльності. Адже кожен із нас розуміє, що працівник доти буде членом профспілки, доки буде зацікавленим у профспілці.

Одним із найважливіших завдань успішних профспілкових лідерів є чітке розуміння внутрішніх рушійних сил людини, що приводять її до профспілки, особливо у наш непростий час.

Під час навчання голова первинної профспілкової організації Білейківської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Григорівна Роєнко презентувала учасникам семінару роботу первинки та мотиви, які формують прихильність людей до профспілкового членства.

Практичний психолог А.А. Бут провела психологічний тренінг  на тему «Вихід з конфлікту через розвиток емпатії».  Адже саме від профспілкового лідера залежить, як він може вплинути на вибір працівника, що покращить чи погіршить  його життя. Саме для цього потрібно розпізнавати основні мотиви людей, які формують їх прихильність до профспілкового членства. Під час тренінгу застосовували динаміку групового спілкування, «мозковий штурм».

Далі учасники семінару провели в атмосфері теплого спілкування  практичне заняття «Мотивація профспілкового членства», використовуючи різні методи ІКТ, ознайомилися з результатами роботи над міні-проектами старшокласників.

У заключному слові Надія Бобруйко, голова Козелецької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України, наголосила на тому, «щоб працівник був зацікавлений у профспілці, необхідно вчасно виявити індивідуальний чи груповий інтерес, донести до працівника можливість реалізації цього інтересу саме у профспілці, допомогти реалізувати бажане не тільки одноразово, а й постійно задовольняючи його інтереси».

 

 

Надія Бобруйко, 

голова Козелецької районної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори