Водохрещення на Волині

Працівники Центру туризму підготували на озері ополонку та облаштували теплу роздягальню.  Перед купанням отець місцевої церкви  прочитав молебень, освятив людей та воду.

На захід на честь Хрещення Господнього завітав голова Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський, який уже вдруге тут проходить обряд очищення водою.

– Хороші традиції варто підтримувати, а Центр робить важливу справу не лише з виховання молоді, а й проводить підготовку вчителів, – відзначив Василь Григорович. Власним прикладом він закликає до здорового способу життя, і вважає за належне проводити такі заходи на всіх рівнях.

– Приємно, що цього року, до нас приєднується все більше людей, і не лише дорослих, а й дітей. Сьогодні тут присутня більша частина колективу, вихованці Центру, жителі села Гаразджа, – розповів директор обласного Центру туризму Леонід Толстіхін.

Виявили бажання зануритись в освячену воду і колеги-позашкільники з Малої академії наук, працівники Луцького педагогічного коледжу, а також, жителі міста Луцька. Багато з присутніх купалися уже не вперше. Незважаючи на морозну погоду, спробували свої сили багато новачків та дітей, адже вважається, що така вода має цілющі властивості, загартовує тіло.  Наймолодшим учасником купання став 12-річний Максим, а найстаршим – 80-річний ветеран туризму Юрій Горобець.

Після купання організатори всіх пригощали гарячим чаєм, який готувався в казані на березі озера.

Багато емоцій та вражень отримали всі, хто активно приєднався до великого православного свята, яке відзначають 19 січня в Україн.

 

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори