Охорона праці – запорука безпечного життя

Виконуючи постанову президії комітету Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України «Про виконання законодавства про охорону праці та відповідних положень колективних договорів і угод відділом освіти, керівниками навчальних закладів та здійснення громадського контролю з цих питань організаціями Профспілки у Ніжинському районі», комітет районної організації Профспілки надає важливого значення забезпеченню якісного навчання з охорони праці голів первинних профспілкових організацій, громадських інспекторів з охорони праці.

16 березня 2017 року було проведене навчання і перевірка знань голів первинних профспілкових організацій з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності. У навчанні взяли участь 33 профспілкових лідери. Відкрила семінар Інга Чеботаєва – голова Ніжинської районної організації, яка наголосила на тому, що відповідно до Закону України «Про охорону праці» профспілка здійснює контроль за виконанням роботодавцем законодавства про охорону праці та бере участь у розслідування нещасних випадків у закладах освіти. Але для цього необхідно мати певні знання та дозвільні документи. Тому і виникла необхідність у проведенні такого семінару.

Учасники семінару прослухали курс лекцій з питань забезпечення умов праці і навчання,  дотримання основ чинного законодавства з питань охорони праці, пожежної  безпеки, електробезпеки,  розслідування та облік нещасних випадків, організації роботи з охорони праці, здійснення громадського контролю  за додержанням законодавства про охорону праці.

Навчання проводили Андрій Бондаренко – начальник Ніжинського відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Ярослав Мороз – провідний інспектора Ніжинського МРВ ДСНС, Ірина Войцехович – відповідальна за охорону праці відділу освіти.

За підсумками навчання профспілкові лідери склали іспити і отримали посвідчення. Це дає їм право здійснювати громадський контроль у сфері охорони праці та брати участь у розслідуванні нещасних випадків.

Інга Чеботаєва,

голова Ніжинської районної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори