V пленум комітету Сумської обласної організації Профспілки

29 березня 2017 року відбувся V пленум комітету Сумської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

У роботі заходу взяли участь представники профспілкових організацій освітян міст, районів, ВНЗ, ПТНЗ області.

На порядок денний були винесені наступні питання:

– робота та завдання виборних органів організаційних ланок Сумської обласної організації Профспілки з представництва, захисту та фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в сучасних умовах;

– підписання Угоди між Управлінням Держпраці в Сумській області та Сумською обласною організацією профспілки;

– імплементація змін до Статуту Профспілки працівників освіти і науки України в умовах децентралізації влади в районах Сумської області.

При розгляді першого питання поставлені вимоги щодо вирішення наступних питань: дефіцит коштів державного та місцевих бюджетів у закладах освіти області; дотримання законодавства щодо оплати замінених уроків, завідування кабінетами, спортзалами, за позакласну роботу з фізкультури, обслуговування комп’ютерів, завідування методичними об’єднаннями, супровід учнів у шкільних автобусах, розмір виплат за престижність педагогічної праці, відшкодування витрат на відрядження тощо.

Вимогою освітян було недопущення економії коштів за рахунок надання відпусток без збереження заробітної плати, виконання обов’язків, робіт без оплати. А також – підвищення ставок педагогів на 2 тарифних розряди, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Пленум також вирішив наполягати перед Кабміном щодо підвищення розміру добових на відрядження, про неврахування профвиплат при обрахунку розміру субсидій, про судові позови в інтересах членів профспілки.

При розгляді третього питання було наголошено, що утворення ОТГ – об’єднаних територіальних громад – змінює структуру профспілкових організацій, але у цьому випадку галузева профспілка повинна бути єдиною заради ефективного відстоювання прав та інтересів працівників галузі.

 

 

Сумська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори