За вчительську працю святу!

Святкові позивні, якими стала улюблена в народі пісня Платона Майбороди «Вчителько моя» на слова Андрія Малишка, зворушливо відлунилися в серцях учасників урочистості, приуроченої Дню працівників освіти , яка відбулася 27 вересня у Горохівському  районі.

Непідробною щирістю та чистим джерельцем дзвеніло вітання дітей. Знаменитий гурт «Щедрик» БДЮТ м. Горохів полонив патріотичним заспівом до свята – солов’їним виконанням пісні «Моє ім’я – Україна».

Пам’ять героїв, які загинули, захищаючи нашу землю, а також вчителів-ветеранів педагогічної праці, які відійшли у Вічність, вшанували хвилиною мовчання, стоячи та зі схиленими в смутку головами.

Кажуть, що герої не вмирають. На прикладах їх патріотизму педагоги самовіддано виховують молоде покоління. За це, за вірність покликання, за високий ретинг освітян Горохівщини на районному, обласному й всеукраїнському рівні дякували їм у своїх вітаннях виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації, керівник апарату Людмила Косюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба.  Вони бажали, щоб засіяна невтомною працею освітянська нива колосилася щедрими врожаями, виколисувала нові таланти, яскраві особистості, вінчалася вагомими здобутками та відзнаками, яких на урочистому святі було багато.

Чуттям великої єдиної освітянської родини, особливою теплотою й щедрістю до своїх колег були пройняті вітання  начальника відділу освіти, молоді та спорту Віктора Білика і голови  райкому Профспілки працівників освіти і науки Євгенії Карп’як.  Головний педагог району сердечно подякував колективам навчальних закладів за їх самовіддану працю, за вклад у розвиток та успіхи освітньої галузі, назвавши три основні високі  на Волині позиції. Це найбільша кількість призерів обласних олімпіад  серед сільських районів – аж 41, друге, в другий раз, місце в області з художньо-естетичного виховання і те, що за результатами ЗНО вісім шкіл Горохівщини увійшли в 50 кращих загальноосвітніх навчальних закладів Волині. Віктор Білик та Євгенія Карп’як вручили великій групі працівників освіти відзнаки, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації і райкому Профспілки працівників освіти і науки.

Сценарист та режисер свята Євгенія Карп’як вишукала для дійства оригінальну перлину. В моніторинговому дослідженні було підраховано, що в навчальних закладах Горохівщини працює 107 освітянських подружніх пар. Цілий ряд їх приїхало на районне свято й під бурхливі оплески пднімалися на сцену, пари, які спільно прожили 30 і більше років. Про кожну вчительську пару прозвучали хороші та вдячні слова за багаторічну сумлінну працю.

Також на сцену запросили дві наймолодші пари, яким побажали довгого спільного життя.

Особливою сімейною парою ведучі назвали Олександра й Галину Ліпських, колишнії вчителів Мервинвької ЗОШ І-ІІІ ст., які вже відсвяткували „Золоте” весілля й перебувають на пенсії. Свою педагогічну естафету вони передали дочці  та двом внукам.

Усім вчительським сімейним подружнім парам депутат районної ради Леонід Кравчук вручив по деревцю-яблунці, вирощені ним особисто, а голова профспілки – Євгенія Карп’як  вручила сувеніри-годинники, квіти.

Гарна, як червона калина – один із символів України концертна програма засвідчила те, що серед освітян та їх вихованців багато обдарованих. Окрасою свята був виступ народного аматорського колективу «Освітянка», відроджений гурт «Червона калина» вчителів ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Горохів, дитячих творчих колективів, юних солістів та танцюристів із дитячих садочків міста та окремих шкіл району.

Горохівська районна організація Профспілки,

Волинська область

 

Схожі публікації


Догори