Серце віддане дітям

Серце віддане дітямНаприкінці січня у святково оформленій залі Кам’янського Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося урочисте зібрання ветеранів педагогічної праці, присвячене 10-ій річниці створення районної ради ветеранів педагогічної праці.

У залі оформлено фотостенди та фотоальбоми з історії діяльності ради ветеранів. Привітати з ювілейною датою завітали голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України О.Д. Жалдак, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Б.М. Солошенко, заступник голови райдержадміністрації В.В. Коваленко, секретар Кам’янської міської ради А.М. Плєшкань, начальник відділу освіти О.П. Потапенко, голова ради ветеранів війни і праці Кам`янського району О.М. Засядько, колишній голова районної організації профспілки О.І. Цвіркун, керівники навчальних закладів, голови профспілкових комітетів.

Пісенним дарунком розпочали свято вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва. Уже 10 років ветеранську громаду освітян району, яка в своїх лавах об’єднує майже 400 осіб незмінно очолює досвідчений організатор, мудрий педагог, чуйна і доброзичлива людина, розуміння, щедра на співчуття жінка – Валентина Автономівна Македонська. Вона завжди поспішає на допомогу, завжди переймається радостями і болями своїх сивочолих колег. Люблять і шанують в районі Валентину Автономівну щиро дякують за її невтомну працю, за увагу ветерани, колишні її учні та колеги.

В.А. Македонська коротко розповіла про діяльність районної ради ветеранів педагогічної праці, подякувала всім членам ради за їхню громадську діяльність, а керівникам району, міста, обласної та районної організацій профспілки за підтримку і увагу до ветеранів.
Урочисте зібрання районної ради ветеранів педагогічної праці вів голова Кам’янської районної організації Профспілки О.Г. Шамрай.

Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх тих, хто довгі роки віддавав свої знання і уміння дітям та відійшов у вічність.
Про роботу Центрального та обласного комітетів Профспілки працівників освіти і науки України на сучасному етапі доповіла присутнім голова обкому Профспілки Ольга Дем’янівна Жалдак та вручила нагороди.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток освіти, профспілкового руху, активну діяльність щодо соціально-економічного захисту прав та духовних інтересів ветеранів Почесною грамоту Федерації Профспілок області відзначено Валентину Автономівну Македонську – голову Кам’янської районної ради ветеранів педагогічної праці, Почесними грамотами обкому профспілки нагороджено Дудник Н. М., Запотоцький Л. С., Погрібна В.І., Швагер В.І. – члени районної ради ветеранів педагогічної праці.

Зі словами глибокої вдячності за невтомну працю на освітянській ниві до присутніх звернулися виконуючий обов’язки голови Кам’янської РДА Б.М. Солошенко та секретар міської ради А.М. Плєшкань. Вони побажали всім довгих років життя і запевнили, що районна і міська влада будуть підтримувати ветеранів, надаватимуть допомогу у вирішенні їхніх проблем.

Приєднався до поздоровлень начальник відділу освіти райдержадміністрації, О.П. Потапенко та голова районної ради Профспілки О.Г. Шамрай. Ветеранів нагородили грамотами районної державної адміністрації, районної та міської ради, відділу освіти і районної ради профспілки.

Своїх колег – ветеранів сердечно вітали керівники та голови профкомів навчальних закладів району. А директор Кам’янської загальноосвітньої школи №3 О.Г. Гончарик розповів про роботущодо збереження і пропаганди педагогічної спадщини земляка, видатного педагога О.А. Захаренка.

Учасники зібрання схвально підтримали пропозицію про підготовку та відзначення у 2016 році 80-ї річниці від дня народження Олександра Антоновича Захаренка.

Зачаровано слухали присутні пісні та поетичні твори про учительську долю, які майстерно виконали ветерани та працівники Михайлівської загальноосвітньої школи, Михайлівської школи-інтернат, Кам’янської загальноосвітньої школи № 1 та №2, дошкільного закладу «Ізумруд». Квіти та теплі слова вдячності дарували своїм вчителям їхні випускники.

Не зважаючи на поважний вік та примхи погоди щораз поспішають на чергове засідання свого клубу ветерани-освітяни, щоб забути про власні проблеми і хвороби, відпочити душею, насолодитися спілкуванням з колегами. Кожен із них знає, що про нього тут пам’ятають, підтримають у радісну і скрутну хвилину, нададуть посильну допомогу.

Урочисто і піднесено сиділи того дня за святково накритими столами сивочолі сіячі мудрого, доброго, вічного. Уважно слухали, згадували роки минулі. Від добрих теплих задушевних слів на їх адресу засяяли усмішки на вустах та запалали вогники в очах.

Голова районної ради ветеранів педагогічної праці В.А. Македонська від імені всіх ветеранів подякувала колективу Будинку творчості дітей та юнацтва Кам’янської районної ради за сприяння в проведенні усіх заходів районної ради ветеранів. Директор Будинку творчості дітей та юнацтва С.П. Швагер завершила свій виступ поетичною посвятою, написаною керівником зразкової студії сольного співу «Ліра» В.П.Дроботенко:

Тож дай вам, боже, сотню літ,
Топтати ряст і в лузі роси,
І калиновий ніжний цвіт
Нехай не сріблить ваші коси.

Здоров’я вам, учителі,
Тепла і ніжності без ліку
Уклін низький вам, до землі,
І довгого, міцного віку!

Ветерани уважно вдивлялися на фотографії, розміщені на стендах, ніби подумки гортали сторінки свого життя та ще довго не могли розійтися по домівках, ділилися спогадами, співали пісень, читали власні вірші.

У своїй пісенній посвяті ветерани з Михайлівської школи-інтернат закликали:

Добрії, милі, усміхнені,
Мудрі мої вчителі,
Будем стрічатись ще довго ми,
Лиш би був мир на землі!!!

Кам’янська районна рада Профспілки



Серце віддане дітям Серце віддане дітям

Серце віддане дітям Серце віддане дітям

Серце віддане дітям Серце віддане дітям

Серце віддане дітям Серце віддане дітям

Серце віддане дітям Серце віддане дітям

Схожі публікації


Догори