У центрі уваги – вчитель

Найвіддаленіший, прикордонний район Херсонщини – Генічеський. Зібралися більше сотні профспілкових активістів, керівників освітянських закладів. Привід для збору – позачергова виборна профспілкова конференція. Використати можливість зустрічі з профактивом,  працівниками району вирішили з участю директора департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації, депутата обласної ради Криницького Євгена Анатолійовича, голови Херсонської обласної організації Профспілки Кучерявої Людмили Володимирівни, начальника відділу освіти Генічеської РДА Попової Ірини Миколаївни, депутата облради від Генічеського району Толубець Галини Олегівни.

Голова обласної організації Профспілки поставила кінцеву мету зустрічі: не повинно лишитися без відповіді жодного питання розвитку освітянської галузі Херсонщини, запровадження в життя Закону України «Про освіту». Освітяни делегували повноваження вияснити всі питання і дати відповіді на профспілкових зборах.

Розпочали зустріч з практичного застосування колективних договорів, їх значимості та необхідності оновлення відповідно до змін в законодавстві. Багато уваги було приділено дошкільній освіті, дитині в освітньому просторі, роботі з педагогічними кадрами, забезпеченню їх трудових та соціально-економічних прав та гарантій. Євген Анатолійович детально зупинився на запровадження в життя обласної програми «Розвиток людського капіталу», яка знайшла підтримку Кабінету Міністрів України. Учасники зустрічі вступали в діалог і висловлювали свою думку, наприклад, щодо необхідності проведення ЗНО в закладах ПТНЗ, потреби проходження курсів підвищення кваліфікації в Мелітополі замість Херсона і т.д.

Як депутати облради, Євген Криницький та Галина Толубець, пообіцяли прикласти зусиль щодо відновлення роботи санаторію – профілакторію 1 квітня – 1 травня 2018 року, орієнтовна вартісна ціна члену профспілки  за 18 днів перебування 2 тис.грн., також депутати  повідомили про намір закріпити за районами будиночки на території бази відпочинку «Генгірка».

Президії Генічеської районної організації Профспілки та начальнику відділу освіти Генічеської РДА доручено добитися проходження безкоштовних медоглядів, організувати спільне навчання директорів ЗНЗ та голів первинних профорганізацій з питань дотримання норм трудового законодавства у зв’язку з передачею їм функцій прийому та звільнення педагогічних кадрів.

В заключному слові голова обласної організації Профспілки акцентувала увагу на застосуванні на практиці методичних розробок та посібників, випущених обкомом Профспілки «Щоденник голови первинної профорганізації»,  «Профспілковий вісник», «Макет колдоговору для загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів», «Порадник голови первинної профспілкової організації».

Члени президії Генічеської районної організації Профспілки оцінили захід як своєчасний, повчальний і потрібний, а до обкому Профспілки надходять пропозиції щодо проведення аналогічних зустрічей в районах.

Прес-центр обкому Профспілки 

Схожі публікації


Догори