VI пленум Чернівецького обласного комітету Профспілки

7 червня цього року під головуванням голови обласної організації Профспілки освітян Володимира Дудчака відбувся VI-пленум Чернівецького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки, які розглянув питання «Про стан виконання Сторонами соціального діалогу за Угодою між департаментом освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецькою обласною організацію Профспілки працівників освіти і науки на 2016-2020 роки та внесення змін до неї».

Проведення даного заходу зумовлене відповідними зобов’язаннями сторін галузевої регіональної угоди та змінами і доповненнями до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та Центральним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України, зареєстрованої Мінюстом України 1.06.2018 року за №16.

В інформації заступника голови обкому Профспілки Б.Р. Чортика відображена діяльність профспілкової сторони у частині реалізації норм соціального діалогу, забезпечення соціально-економічного захисту, дотримання пільг і гарантій працівників та осіб, які навчаються. Звернено увага на перманентній роботі виборних органів Профспілки усіх рівнів та подальше посилення дій по відстоюванню прав освітян, посилення ролі профспілкової сторони наданні допомоги по забезпеченню високого рівня колективно-договірних процесів на місцях, особливо у покращенні їх у колективах закладів освіти об'єднаних територіальних громад.

У своєму слові заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації І. Ю. Ісопенко презентувала глибокий аналіз роботи Департаменту та зосередила увагу присутніх на широкому спектрі позитивних моментів у відстоюванні інтересів галузі спрямованих на зміцнення навчально-матеріальної бази, забезпечення належних умов праці та навчання, системних кроках, що сприяли наповненню освітнього простору новими педагогічними методами і технологіями, удосконалення управлінської складової, підвищення кваліфікації освітян, вирішення питань фінансового зміцнення галузі та впровадження Закону України «Про освіту», реалізації завдань Нової української школи.

У доповідях сторін та виступах  в  обговоренні питання пленуму лейтмотивом  були орієнтири, які сторонам варто спрямовувати, через підвищення ролі колективних договорів, як нормативних актів соціального партнерства, двостороннього забезпечення стабільної роботи закладів освіти усіх типів та рівнів, соціально-економічний захист трудових, правових прав і гарантій спілчан.

Пленум зазначив, що профспілкова сторона, маючи в своєму арсеналі реальні механізми та повноваження, спільно з органами управління освітою  усіх рівнів, із Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, як гаранта розвитку освіти на Буковині, і надалі вважати колективно договірні процеси демократичним і перспективним видом соціального партнерства, розраховуючи на взаєморозуміння, прозорість дій та виваженість рішень, взаємно реальну підтримку.

Пленум одностайно схвалив доповнення та зміни до зазначеної Угоди та прийняв відповідну постанову.

Кращі голови первинних профспілкових організацій нагороджені відзнакою ФПУ «Профспілкова звитяга».

Чернівецький обласний комітет Профспілки

Схожі публікації


Догори