55 річниця діяльності Кальміуської районної організації Профспілки

Днями Кальміуська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України відсвяткувала 55-ту річницю з дня свого створення. На святі на честь ювілею членів профспілки привітали голова районної ради Профспілки Жанна Шмарова та Народний депутат України Сергій Матвієнков.

Кальміуська районна рада Профспілки, її лідери на всіх етапах профспілкового руху займали активну позицію в рішенні задач, які ставив час. Протягом всієї історії існування організації її очолювали принципові, чесні, відповідальні, голови, які вміли працювати з людьми: Олег Степанович Клещев, Анатолій Олексійович Черняков, Тетяна Миколаївна Моісейкина, Неля Трохимівна Пак, Лариса Василівна Верещак.

11 років профспілкову організацію очолював Анатолій Олексійович Черняков. Ним було ініційовано проведення спартакіад, створення табору праці та відпочинку для старшокласників, почато рух наставників.

Непростий час випав на період роботи головою районної ради профспілки Моісейкіної Тетяни Миколаївни. До важливих досягнень галузевої профспілки цього часу треба віднести закріплення соціальних гарантій: визначення посадових окладів педпрацівникам, надання щорічної премії, виплата щорічної допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу, перегляд оплати праці працівників дошкільних закладів.

Неля Трохимівна Пак була лідером районної організації профспілки у 1996 1999 роки. Завдяки ініціативі профспілки був реконструйований гуртожиток під квартири педагогам. 21 учительська родина отримала житло. Виконані вимоги, які вискнули колективи: ліквідовано заборгованість по зарплаті, встановлено оплату за класне керівництво, перевірку зошитів, тощо.

Ольга Іванівна Пономаренко – бухгалтер районної організації Профспілки, 42 роки трудового стажу на одному місці роботи. Її чутливість, порядність і доброта завжди створювали атмосферу відкритості и доброзичливості в Раді.

У зв’язку з ювілеєм профспілкової організації за співпрацю та продуктивне соціальне партнерство, позитивні результати в роботі щодо захисту соціально-економічних прав та професійних інтересів працівників освіти були нагороджені грамотами голови профспілкових комітетів та керівники закладів Кальміуського району.

Хвилюючими були хвилини для молодих працівників, які в цьому ювілейному році вступили до галузевої профспілки. Їм на пам’ять були подаровані книги про історію розвитку освітніх закладів району. 

Головним подарунком освітянам були художні номери творчих колективів Кальміуського будинку дитячої творчості.

Районна рада Профспілки сподівається, що Маріуполь стане не тільки кращим та комфортнішим містом біля моря, а й наші освітяни отримають достойну підтримку влади та з повною віддачею будуть працювати на благо нашого міста та України. Адже щасливого та успішного учня може виховати лише щасливий педагог.

Жанна Шмарова, 

голова Кальміуської РОП м. Маріуполя 

Схожі публікації


Догори