Актуальні питання галузі освіти порушили на зустрічі з головами профспілкових організацій

27 березня 2019 року у Будинку вчених відбулася зустріч з головами профспілкових організацій освіти області. Участь в зустрічі взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка та директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

«Освітяни є опорою і беруть участь у всіх процесах у суспільстві. Ви маєте статус і вплив у суспільстві і це дуже важливо. Так сьогодні ми маємо виклики у галузі, але маємо і ресурс. Відтак, важливо  правильно його перерозподілити, а це залежить від багатьох», - зазначив Олег Синютка.

Зупинився Олег Синютка на питаннях збереження освітніх кадрів в Україні, підвищенні зарплати освітянам, придбання "Школяриків", реформі Нової української школи, розвитку професійно-технічної освіти.

«Жодне позашкілля ми не скорочуємо, а навпаки нарощуємо. Також це щороку нові місця в дошкільних закладах, що у зв’язку із ростом економіки все більше затребуване», – додав Олег Синютка.

Відтак, в межах зустрічі порушили актуальні питання галузі освіти, серед яких питання освітньої субвенції, оптимізації закладів, навчання кадрів в ОТГ. Також розглянули законодавство та фінансування освітньої галузі, а також питання підготовки галузі до звітів і виборів в галузевих профспілках.

Окрім цього, за високий професіоналізм, активну громадянську позицію, плідну і самовіддану працю в інтересах освітянської спільноти, вагомий особистий внесок у розвиток та становлення соціального і правового захисту профспілкових працівників Олег Синютка вручив подяку голові Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Марії Яцейко. 

За матеріалами Львівської ОДА 

Схожі публікації


Догори