Молодь готова долучатися до реформування але їй потрібна підтримка

Молодь – це стратегічний ресурс кожної держави. І збереження цього ресурсу – питання порядку денного кожного Уряду.

За рік кількість молодих людей в Україні зменшилася на 302 тисячі осіб. Про це було повідомлено під час прес-конференції в Укрінформі за участю представників Міністерства молоді та спорту, молодіжних громадських організацій.

За словами міністра, станом на 2018 рік чисельність молоді в країні становить 11 млн 223 тисяч осіб, що відповідає 27% усього населення.

Серед основних причин зменшення кількості молодих людей в Україні залишається – еміграція. На думку міністра, вирішення проблеми зменшення молоді в Україні залежить від економічної ситуації в державі, а коли буде економіка на підйомі – то й буде залишатися молодь в країні.

За словами урядовця вже розпочато роботу над майбутньою Стратегією молодіжної політики до 2030 року, яка має об’єднати зусилля всіх зацікавлених щодо вирішення молодіжних проблем. Адже забезпечити реальні можливості молоді для її розвитку та самоствердження – надважливе завдання на сьогодні.

Важливо, що молодь і сама готова долучатися до процесів реформування країни і вже активно бере в них участь як на місцевому, так і на національному рівні.

Про це свідчать і результати репрезентативного соціологічного дослідження системи цінностей та пріоритетів сучасної української молоді. Так, про готовість брати участь у здійснення реформ в Україні заявили 36,5 % опитаних, а майже 5% - вказали, що уже беруть участь у цих процесах.

Найбільший відсоток молоді, яка готова брати участь у процесах децентралізації, локалізується, у західному регіоні – 42,3%.

92,6 % молоді вважає Україну своєю Батьківщиною, 77,4% – знають текст Державного гімну і ще 76, 4% – пишаються тим, що є громадянами України.  

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори