Засідання пленуму Луганського ОК Профспілки

5 квітня 2019 року в конференц залі навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області відбулось засідання ІХ пленуму Луганського обкому Профспілки.

Перед початком роботи пленуму виступив представник компанії lifecell Андрій Бєлов, який розповів про спільну програму між компанією lifecell та Луганською обласною організацією Профспілки щодо надання вигідних тарифів для членів Профспілки та їх сімей та про перспективи розвитку мобільного зв’язку у Луганській області.

З доповіддю про виклики, проблемні питання та шляхи вдосконалення роботи Профспілки, її організаційних ланок щодо реалізації статутних завдань у ході звітно-виборної кампанії 2019-2020 рр. виступив голова Луганського обкому Профспілки Сергій Севрюк.

У своїй доповіді очільник ОК Профспілки розповів про основні причини скорочення профспілкового членства,  процес реорганізації профспілкових організацій у зв’язку зі створенням опорних шкіл і їх філій та навів приклади вирішених питань діяльності профспілкових організацій, які виникали у новостворених ОТГ. Також Сергій Севрюк зауважив, що за 2018 рік відбулося зростання профспілкового членства серед працівників освіти у Луганській області на 3,48%. Це є найбільшим показником в Україні.

У постанові головного питання було прийнято строки проведення звітно-виборчих зборів (конференцій) та  кількість делегатів на XХ обласну звітно-виборчу конференцію Профспілки працівників освіти і науки України.

З інформацією про виконання профспілкового бюджету за 2018 рік та кошторис профспілкового бюджету на 2019 р. виступила Ольга Фадєєва – головний бухгалтер Луганського обкому Профспілки.

Пленум підтримав ініціативу Львівської обласної організації Профспілки щодо  звернення до вищих органів влади з реалізації законодавства про освіту в частині встановлення посадових окладів педагогічним та науково-педагогічним працівникам у розмірах, визначених ст. 61 Закону України «Про освіту» та забезпечення єдиних підходів до встановлення щомісячної надбавки за престижність праці всім педагогічним та науково-педагогічним працівникам у розмірі 30% (законопроект №10100 від 27.02.2019 року).

На пленумі було прийнято ряд постанов із усіх питань порядку денного.

Луганська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори