Конкурс юних літераторів у Бродах

Літературна студія «Момент слова», яку вже кілька років у Бродівському педколеджі ім. Маркіяна Шашкевича очолює викладач математики за фахом, поет за творчим покликанням, голова профкому студентів за громадським обранням Роман Олегович Савчин, починалася, як розповідає сам Роман, із клубу за інтересами людей, які люблять літературу.

Він ставив собі за мету – допомогти в самореалізації молодим людям, які відчувають хист до письменства та віршування. Сьогодні можна констатувати: задум вдався – літстудія  стартувала літературно-поетичним конкурсом у навчальному закладі, тепер став районним, яким заопікувалася Спілка письменників Львівщини.

Поважне журі у складі знаних письменників, поетів та журналістів очолила цьогоріч  кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Львівського національного університету імені Івана Франка Мар’яна Челецька.

Наприкінці 2020 року в конкурсі літстудії «Момент слова» «Золоте перо» взяли участь студенти педколеджу та учні шкіл Брідщини.

Кращі з кращих стали переможцями в семи творчих номінаціях: «Поезія. Дитяче слово», «Поезія. Підліткове слово», «Поезія. Юнацьке слово», «Поетичні батли», де переможцями визнано учнів шкіл, гімназій, студентів педколеджу від першого до четвертого курсів.

Четвертокурсниця Марта Валла перемогла у двох спецномінаціях «Верлібр» та «Відеопоезія».

Такий просторий і динамічний спектр діяльності  викладача, молодіжного профлідера додає Романові Савчину, навчальному закладові, первинній професійній студентській організації креативу та авторитету. 

Творчих, трудових успіхів усім у новому 2021 році!

Ольга Лобарчук, Львів 

Схожі публікації


Догори