Без Профспілки в наш час не обійтися

У березні 2021 року президією Миколаївської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України було проведено кущові семінари для голів первинних профспілкових організацій закладів загальної середньої освіти міста Миколаєва. Мета заходів згідно плану роботи – збереження профспілкових організацій та залучення до Профспілки нових членів.

Тема семінарів «Мотивуюча практика – запорука успішної роботи первинної профспілкової організації. З досвіду роботи» обрана невипадково, адже збереження і поповнення профспілкових рядів є у нас проблемою.

Тому організатори семінарів: Г.В. Сачук – голова профкому ЗЗСО №46, О.В. Радул – голова профкому ЗЗСО №1, І.В. Царлова – голова профкому гімназії №2, О.А. Смирнова – голова профкому ЗЗСО №52 поставили ціль продовжити підготовку активістів первинних організацій  до проведення заходів по залученню нових членів.

Мотивувати і залучати до профспілкових лав свіжі сили – наука непроста. Тому організатори і запланували на кущових семінарах вчити профспілкового лідера мислити і одночасно працювати по-новому, тобто, і зберігати позитивні традиції, і бачити перспективи, і вміти створити успішну команду однодумців, відстоювати права працівників і вибудовувати партнерські відносини з соціальними партнерами – директорами закладів освіти.

Під час семінарів психолог Е.О. Кравець – голова профкому, методиста, психолог ЗДО №77 – акцентував увагу на основних проблемах мотивації профспілкового членства, на шляхах удосконалення навичок аналізу проблем профспілкового членства в організації та надані рекомендації щодо основних напрямків, формах і методах роботи профспілкового активу щодо збільшення членської бази організації.

Досвідом роботи з цього питання поділилися В.Г. Кучеренко – голова профкому ЗЗСО №16, Е.О. Кравець – голова профкому ЗДО №77, І.В. Царлова – голова профкому гімназії №2, у первинних організаціях яких досягнуто 100-відсоткове членство.

Також розроблено для профактиву закладів освіти методичний збірник «Практичні кроки по залученню в члени профспілки працівників в організаціях з низьким охопленням профчленства»та порадник «Без профспілки в наш час не обійтися».

С.В. Мовчан, 

голова Миколаївського міськкому Профспілки 

 

Схожі публікації


Догори