Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів– триденний семінар у Луцьку

19-21 травня 2021 року у місті Луцьк відбувся регіональний навчальний семінар «Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів», в якому взяв участь заступник голови Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки  Олександр Матвіїшин.

Захід відбувся за підтримки Міжнародної організації праці та Національної служби посередництва та примирення.

Голова НСПП Окіс Олександр відкрив семінар вітальним словом. Він побажав учасникам плідної праці та зазначив, що підвищення кваліфікації співробітників є важливою складовою будь-якої діяльності, навчання працівників повинне мотивувати їх на подальший розвиток і на досягнення результатів.

Модератором семінару виступила радник Голови НСПП, експерт проєкту МОП Надія Зарько, яка ознайомила учасників із програмою навчального курсу «Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів.

Програма була розроблена на основі атестаційного курсу з посередництва і примирення та навчального курсу з медіації в трудових спорах, за якими проводилося навчання керівників НСПП та її територіальних відділень Міжнародним навчальним центром МОП, і адаптована з урахуванням потреб і рівня кваліфікації учасників навчального семінару – незалежних посередників, які залучаються до вирішення колективних трудових спорів.

У роботи ході триденного семінару учасники розглянули такі теми: «Посередництво як засіб вирішення трудових спорів», «Основні характеристики процесу посередництва: методи, стилі та етапи», «Управління процесом посередництва», «Основні функції та навички посередника», «Застосування навичок посередника в процесі врегулювання колективних трудових спорів про права та спорів про інтереси».

Навчання відрізнялось високим рівнем інтерактивності та було спрямоване на надання ґрунтовних знань щодо процесу посередництва, а також щодо практичних якостей і навичок, потрібних посереднику для того, щоб успішно виконувати свою роль.

За результатами навчання слухачі виконали контрольні оціночні завдання та взяли участь в рольових іграх, під час яких застосовували набуті навички посередника в процесі врегулювання колективних трудових спорів.

Після закінчення триденного семінару слухачам вручили сертифікати про підвищення кваліфікації посередників НСПП.

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори