Навчання у Літньому таборі для профспілкових тренерів та модераторів

З 10 до 13 червня 2021 року в м. Одеса відбувся ІІІ Літній табір для профспілкових тренерів та модераторів «Trade union Trainer camp» (TUTCamp).

Захід зібрав 30 активних та креативних профспілкових лідерів та лідерок, серед яких – Ніна Плясунова, заступниця голови Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Навчання проводили досвідчені, компетентні й драйвові тренери.  

У перший день Володимир Ворох допоміг групі познайомитися, інтегруватися  та налаштуватися на спільну роботу. Разом зі Світланою Ліщук учасники розвивали критичне мислення через профспілкове навчання та знайомилися з інструментами протидії явищу інфодемії в інформаційному просторі. Віталій Копиш розібрав основні підходи й принципи навчання дорослої аудиторії.

Другого дня учасники тренінгу  занурилися у навчання через гру. Володимир Ковальчук  поділився власними напрацюваннями в питаннях використання командобудівних практик, ділових ігор та «криголамів».

З'ясували, що тренер – лідер змін і визначили його роль у змінах Профспілки! Едуард Вохмін організував відверту дискусію та цікаву групову динаміку навколо питання історії, сучасного стану та перспектив профспілкового руху, і, звісно, ролі в цих процесах викладачів. Переглянули фільм із завданнями, рефлексували та  жваво дискутували навколо вечірнього фільму «зі змістом».

Третій день учасники Літнього табору  працювали разом з Василем Комісаровим, який поділився з профспілковими тренерами фаховими порадами та лайфхаками в такому багатогранному питанні, як публічні виступи. Марина Говорухіна допомогла розібратися в хитросплетіннях процесу формування іміджу та опановували використання сторітелінгу в профспілковій роботі.

Останній день навчання був не менш насиченим. Ілля Юрченко розповів про ефективні правила створення якісних презентацій та роздаткового матеріалу для тренінгу та разом з Віталієм Копишом провели майстер-клас з практичними завданнями «Діджитал у навчальному процесі.

Сервіси для онлайн-навчання та актуальні мобільні застосунки». На завершення учасники презентували свої власні тренерські напрацювання та  отримали сертифікати.   

За підсумками заходу, учасники Літнього табору стали справжньою командою однодумців. Отримали масу нових знань, практичний досвід, неповторний настрій та бажання змінювати профспілковий рух на краще. Профспілка єднає!

Черкаська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори