Черкащина: робочі зустрічі в Михайлівці

12 серпня 2021 року за ініціативою голови Кам’янської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Шамрая відбулася робоча поїздка голови Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Анатолія Стеценка до Михайлівської територіальної громади.

Під час зустрічей обговорювалися питання, пов’язані з впровадженням Закону України «Про повну загальну середню освіту», що дає можливість територіальним громадам здійснювати реорганізацію, пониження ступеню, ліквідацію освітніх закладів. Але це, насамперед, може призводити до погіршення умов праці освітян і навіть до звільнення працівників. Акцентувалася увага на питаннях щодо працевлаштування працівників освіти, які підпадають під скорочення, і розвитку профспілкових організацій регіону. Також розглянули перспективу структури майбутньої об’єднаної профспілкової організації.

Перша зустріч відбулася з головою Михайлівської громади Тарасом Плужником, у результаті якої стало зрозуміло, що між місцевою владою і профспілковими організаціями закладів освіти традиційно має місце ефективний соціальний діалог. Підтвердженням тому є відсутність скарг з боку спілчан щодо порушення їх прав та інтересів, а 99% працівників освіти Михайлівської територіальної громади є членами Профспілки працівників освіти і науки України.

Друга зустріч відбулася в комунальному закладі «Михайлівська спеціальна школа Черкаської обласної ради» за участі директора школи Василя Могилея, заступників директора Галини Острик та Лариси Оришечко, голови первинної профспілкової організації Світлани Дмитрик, головного бухгалтера Людмили Семенової.

У результаті неформального спілкування склалося переконливе враження, що в колективі закладу панує здорова, позитивна атмосфера, яка сприяє виконанню освітянської та виховної місії. Слід також зазначити, що всі працівники закладу є членами профспілки.

Таким чином, можна із впевненістю стверджувати, що профспілкові організації Михайлівської територіальної громади повністю виконують статутні завдання Профспілки, стоять на захисті соціально-економічних, правових і духовних інтересів спілчан та знаходять ефективні шляхи для ведення соціального діалогу з місцевою владою і адміністрацією закладів освіти. Разом ми сила! 


Черкаська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори