Дитяче оздоровлення в таборі «Супутник»

Період поширення коронавірусної хвороби став особливо складним для всіх сфер, не стало виключенням і дитяче оздоровлення. Варто нагадати, що у 2020 році дитячі заклади оздоровлення та відпочинку не функціонували.

Цьогоріч, дотримуючись усіх карантинних норм, позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник» один з небагатьох взяв на себе відповідальність за організацію дитячого оздоровлення на Волині.

Перед початком оздоровчого сезону у таборі провели підготовчі ремонтні роботи. Зважаючи на карантинні норми заклад і його працівники забезпечувалися всіма дезинфікуючими засобами, в тому числі одноразовими масками та рукавицями.

Діяли нові правила на території ПДЗОВ «Супутник» відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я:

  1. щоденний температурний скринінг дітей та дорослих;

  2. більшість масових заходів проводилися на відкритому повітрі;

  3. діти харчувалися за адаптивним графіком задля уникнення скупчення осіб;

  4. організовувалися додаткові ігри та вправи, спрямовані на роз’яснення важливості дистанціювання та заходів профілактики;

  5. кількість дітей у загонах було зменшено для забезпечення протиепідемічних умов;

  6. батькам та іншим особам заборонялося заходити на територію.

На вході в заклад та на пляжі розміщувалися плакати щодо профілактики поширення COVID-19.

Ми знаємо, що літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей та їх повноцінного розвитку. Робота в таборі «Супутник», що на березі мальовничого озера Світязь, проводиться за різними напрямами.  

Успіх літньої роботи визначається перш за все тим, наскільки своєчасно підготувався до неї колектив. Оздоровчим та виховним процесом займалися провідні спеціалісти міста Луцька та Волинської області. На посаду вожатих були прийняті студенти із Луцького педагогічного коледжу, Володимир-Волинського педагогічного коледжу. Посади вихователів обіймали досвідчені викладачі та студенти із Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Вони активно готувалися, аби забезпечити дітям комфортне перебування та яскраві враження, тому на відпочивальників чекали справжні пригоди – конкурси, виступи, активний відпочинок на благодатній природі.

Загалом було проведено чотири табірні зміни та оздоровлено 768 дітей. Між змінами у таборі проводилася атестація, яку він успішно пройшов. 

 

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори